Morella, una localitat de la província de Castelló, comptarà amb una oficina d'informació jurídica anomenada Justiprop.

L'oficina Justiprop a Morella informarà sobre els serveis que presten altres administracions, com ara la Generalitat Valenciana o l'Ajuntament de la localitat. A més, proporcionarà assessorament jurídic per a resoldre dubtes o consultes legals dels ciutadans.

General 23 de mayo de 2023 Redacció Redacció
2023-05-23 Ajuntament de Morella

Morella tindrà una nova oficina d'informació jurídica de proximitat anomenada Justiprop. Aquest servei estarà ubicat a les oficines municipals i atendrà els divendres des de les 10:00 fins a les 14:00 hores, a partir del 16 de juny. El servei serà prestat per professionals de l'advocacia en col·laboració amb la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública i el Col·legi d'Advocats de Castelló.

El projecte Justiprop té com a objectiu proporcionar informació jurídica en diferents àmbits. Entre les seves principals funcions es troben informar sobre els serveis que ofereixen altres administracions relacionats amb l'accés a la justícia, la mediació, l'assistència a les víctimes, la violència de gènere i la protecció dels drets. A més, oferirà assessorament i orientació jurídica prèvia als processos judicials, informació sobre tràmits administratius en els registres civil, mercantil i de la propietat, així com suport per a realitzar consultes electròniques sobre tràmits judicials o administratius. Aquest servei serà comarcal i gratuït, amb oficines a Morella i Vilafranca, i comptarà amb la participació de la Mancomunitat de la comarca Els Ports.

El regidor de Serveis Urbans, Joan Carles Marcobal, ha destacat la importància d'aquest servei per apropar la informació jurídica als veïns i veïnes de Morella que ho necessiten. L'oficina s'inaugurarà el 16 de juny, tot i que durant el mes d'agost no estarà en funcionament.

Cal destacar que Justiprop és un dels serveis posats en marxa per la Generalitat Valenciana, juntament amb Mediaprop, per transformar els Jutjats de Pau en oficines modernes on la ciutadania pugui accedir a diferents serveis de l'Administració Pública. Això permetrà que les persones rebin assistència i assessorament jurídic, independentment del seu lloc de residència, especialment en les zones menys poblades.

Te puede interesar
Lo más visto