Igualtat destina 5,75 milions d'euros per a programes i serveis de promoció de l'autonomia de persones amb diversitat funcional

Un total de 252 entitats sense ànim de lucre reben ajudes per al desenvolupament de 492 programes i serveis dirigits al col·lectiu

General 05 de junio de 2023 Redacció Redacció
Conselleria Igualtat roig 2

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha concedit enguany ajudes per un import de 5.750.000 euros per al desenvolupament de programes i serveis de promoció de l'autonomia de persones amb diversitat funcional posats en marxa per entitats sense ànim de lucre.

Segons la resolució publicada en el DOGV, en total s'ha subvencionat a 252 entitats, de les quals 81 treballen a la província d'Alacant, 27 entitats a Castelló i 90 desenvolupen la seua labor en l'àmbit de la província de València, a més de 54 entitats que atenen persones amb diversitat funcional en més d'una província.

A través de la convocatòria d'aquestes ajudes de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, se subvencionen programes de diferents tipologies, com de convivència, promoció d'oci i temps lliure, de cooperació social, d'intervenció per a la prevenció i inserció social, de respir familiar o de suport i atenció sociosanitària. 

Així mateix, se subvencionen programes d'ocupació amb suport, de foment de la vida independent, de teràpia assistida amb animals de companyia, de col·laboració i dinamització d'entitats tutelars, programes d'activitats formatives i campanyes de sensibilització. 

En total s'han subvencionat 492 programes: 157 a la província d'Alacant, amb un import total d'1.469.155 euros; 51 en la de Castelló i un total de 556.433 euros; 181 programes finançats a la província de València amb una subvenció total de 2.126.612 euros, i, finalment, 103 programes d'àmbit comunitari i un import d'1.597.800 euros. 

Els requisits per a optar a aquestes ajudes, tal com recull la convocatòria anual, estableixen que es tracte d'entitats sense ànim de lucre que gestionen o desenvolupen aquest tipus de programes o serveis socials especialitzats dirigits a persones amb diversitat funcional i a les seues famílies. 

Per a la valoració de les sol·licituds s'ha tingut en compte, entre altres qüestions, el compliment de clàusules socials. Així, es valora l'experiència de l'entitat i de l'equip humà en matèria específica d'igualtat de gènere de persones amb diversitat funcional i del seu personal. 

Així mateix, i dins del compliment de clàusules socials, es valora la creació i manteniment d'ocupació per a persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%. 

La quantitat de la subvenció concedida a cadascuna de les entitats es determina en funció dels criteris de valoració que estableix la convocatòria, com l'interés i repercussió social del programa o servei, la qualitat del mateix o la seua viabilitat econòmica, així com l'experiència de l'entitat sol·licitant. 

Per a poder optar a una subvenció les entitats han de presentar una memòria del programa, servei o pla d'actuació per a l'exercici sol·licitat, amb una anàlisi de situació i justificació de la seua necessitat, la capacitat tècnica, de gestió i financera de l'entitat. 

Te puede interesar
Lo más visto