Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Igualtat destina 5,75 milions d'euros per a programes i serveis de promoció de l'autonomia de persones amb diversitat funcional

Un total de 252 entitats sense ànim de lucre reben ajudes per al desenvolupament de 492 programes i serveis dirigits al col·lectiu

General 05/06/2023 Redacció Redacció
Conselleria Igualtat roig 2

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha concedit enguany ajudes per un import de 5.750.000 euros per al desenvolupament de programes i serveis de promoció de l'autonomia de persones amb diversitat funcional posats en marxa per entitats sense ànim de lucre.

Segons la resolució publicada en el DOGV, en total s'ha subvencionat a 252 entitats, de les quals 81 treballen a la província d'Alacant, 27 entitats a Castelló i 90 desenvolupen la seua labor en l'àmbit de la província de València, a més de 54 entitats que atenen persones amb diversitat funcional en més d'una província.

A través de la convocatòria d'aquestes ajudes de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, se subvencionen programes de diferents tipologies, com de convivència, promoció d'oci i temps lliure, de cooperació social, d'intervenció per a la prevenció i inserció social, de respir familiar o de suport i atenció sociosanitària. 

Així mateix, se subvencionen programes d'ocupació amb suport, de foment de la vida independent, de teràpia assistida amb animals de companyia, de col·laboració i dinamització d'entitats tutelars, programes d'activitats formatives i campanyes de sensibilització. 

En total s'han subvencionat 492 programes: 157 a la província d'Alacant, amb un import total d'1.469.155 euros; 51 en la de Castelló i un total de 556.433 euros; 181 programes finançats a la província de València amb una subvenció total de 2.126.612 euros, i, finalment, 103 programes d'àmbit comunitari i un import d'1.597.800 euros. 

Els requisits per a optar a aquestes ajudes, tal com recull la convocatòria anual, estableixen que es tracte d'entitats sense ànim de lucre que gestionen o desenvolupen aquest tipus de programes o serveis socials especialitzats dirigits a persones amb diversitat funcional i a les seues famílies. 

Per a la valoració de les sol·licituds s'ha tingut en compte, entre altres qüestions, el compliment de clàusules socials. Així, es valora l'experiència de l'entitat i de l'equip humà en matèria específica d'igualtat de gènere de persones amb diversitat funcional i del seu personal. 

Així mateix, i dins del compliment de clàusules socials, es valora la creació i manteniment d'ocupació per a persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%. 

La quantitat de la subvenció concedida a cadascuna de les entitats es determina en funció dels criteris de valoració que estableix la convocatòria, com l'interés i repercussió social del programa o servei, la qualitat del mateix o la seua viabilitat econòmica, així com l'experiència de l'entitat sol·licitant. 

Per a poder optar a una subvenció les entitats han de presentar una memòria del programa, servei o pla d'actuació per a l'exercici sol·licitat, amb una anàlisi de situació i justificació de la seua necessitat, la capacitat tècnica, de gestió i financera de l'entitat. 

Te puede interesar

Lo más visto

rdhggjv

L’alumnat treballador del Taller d’Ocupació de Nules VIII està realitzant importants actuacions de manteniment en diferents llocs del municipi. Aquest taller inclou les especialitats d’obra

Redacció
Economía 23/09/2023

Dins els treballs realitzats per l'alumnat d'obra destaquen la millora i manteniment dels edificis i patis dels CEIP Lope de Vega i Pío XII, entre altres. Els alumnes-treballadors de fusteria han realitzat tasques de manteniment i reparació de mobiliari urbà, jocs infantils de centres educatius i parcs, a més de construir taules de pic-nic i tanques de fusta

Newsletter