La justícia obliga a Vila-real a pagar altres 400.000 euros per l'ocupació il·legal del sòl del CEIP José Soriano pel PP

La resolució se suma a altres 600.000 euros per l'avinguda de França, per la qual cosa la factura “dels empastres del PP” suma un milió d'euros més en només una setmana i supera ja els 36 milions d'euros en 10 anys

General 07 de junio de 2023 Andrea Andreu Andrea Andreu
jose-soriano-ramos_512

Una nova maçada urbanística elevarà la factura pels “empastres del PP” en prop de 400.000 euros més. La Junta de Govern Local ha donat compte aquest matí de l’auto del Jutjat Contenciós-Administratiu nº2 de Castelló datat el passat 25 de maig pel qual s'obliga el consistori a abonar la quantitat de 390.768,10 euros en concepte d'interessos per l'ocupació il·legal dels terrenys sobre els quals es va construir en 2010 el col·legi José Soriano. Aquesta resolució se suma als 600.000 euros que hauran de pagar-se per l'ocupació de terrenys en l'avinguda de França, notificats la setmana passada. “Un milió d'euros pràcticament que torna a sacsejar les arques municipals en només una setmana”, apunta l'alcalde, qui recorda que, amb aquestes resolucions, la factura urbanística per “empastres heretats del PP” supera ja els 36 milions d'euros en els últims 10 anys. 

L'historial de l'expedient pels terrenys del José Soriano -1.326 metres quadrats en dues parcel·les, de 563 i 795 m²- arranca l'any 1996, quan els propietaris sol·liciten l'expropiació del sòl, qualificat en el PGOU de 1981 com a zona verda i equipament esportiu. Després de remetre fins a quatre escrits a l'Ajuntament sense resposta, finalment el 16 de novembre de 2004 l'Alcaldia desestima la sol·licitud, la qual cosa porta al propietari a presentar una demanda judicial (2005) que el jutjat resol al seu favor, ordenant al consistori expropiar els terrenys i pagar el preu just; sentència que l'Ajuntament recorre i torna a perdre. L'any 2007, després de 12 anys sense resposta i diverses sentències al seu favor, el propietari reclama el seu dret d'expropiació i el pagament d’1,3 milions d'euros per la totalitat de la parcel·la. En 2009, encara sense resposta, acudeix al Jurat d'Expropiació Forçosa de la Subdelegació del Govern de Castelló, instància a la qual l'alcalde en el moment, Juanjo Rubert (PP), comunica que ja ha iniciat expedient per a l'obtenció dels terrenys per ocupació directa. Aquesta operació se substancia el 21 de desembre de 2009, quan la Junta de Govern Local acorda l'ocupació dels 1.326 metres quadrats sense el consentiment del propietari i la cessió del sòl necessari a la Generalitat per a la construcció del col·legi José Soriano. A partir d'aquest moment, el propietari acudeix als tribunals per a anul·lar i declarar il·legal l'ocupació de les seues parcel·les.

Posteriorment, els propietaris van entaular un nou plet amb l'Ajuntament per a reclamar el pagament dels interessos, que el jutge va fixar en 2020 en 390.768 euros. “A causa de la greu situació econòmica municipal pels més de 60 milions d'euros d'herència del PP que portem pagats i en plena crisi de la covid, agreujada després per l'impacte de la guerra de Putin, vam plantejar la possibilitat de pagar els interessos a terminis. L'auto que ha passat hui per Junta de Govern rebutja aquesta possibilitat i ens ordena pagar en un termini de tres mesos els 390.768 euros d'interessos per l'ocupació il·legal dels terrenys del CEIP José Soriano. D'aquesta manera, en total, l’empastre i les il·legalitats del PP en aquest cas ens han costat 1.521.722,88 euros per terrenys ocupats il·legalment, no expropiats i no pagats quan tocava, des de 1996”. “Un exemple més de la ruïna que ha suposat l'herència del PP per a Vila-real i que, sumats als 600.000 euros de l'avinguda de França, haurem de veure ara entre tots i totes com paguem”, conclou Benlloch.

Te puede interesar
Lo más visto