Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

L'UJI, l'Hospital General de Castelló i la Fundació Fisabio patenten un manipulador uterí que millora la cirurgia ginecològica

La nova tecnologia està disponible per al desenvolupament i adaptació en aplicacions concretes empresarials

Sanitat 07/06/2023 Redacció Redacció
230607 Manipulador Uterino

Personal investigador del grup d'investigació Biomecànica i Ergonomia de la Universitat Jaume I (UJI), de la Unitat de Referència de Cirurgia Oncològica Abdomino-Pelviana (UR-COAP) de l'Hospital General Universitari de Castelló i de la Fundació Fisabio han desenvolupat un manipulador uterí atraumàtic per a intervencions de cirurgia ginecològica mínimament invasiva.

Diversos estudis han evidenciat la necessitat de dissenyar un manipulador uterí que millore la tècnica quirúrgica amb abordatge laparoscòpic/robòtic i, en particular, que no lesione el tumor inicial de cèrvix uterina si aqueix fora el motiu de l'abordatge.

L'objectiu de l'equip investigador és que l'instrument quirúrgic patentat puga aplicar-se en les operacions d'histerectomia abdominal laparoscòpica/robòtica, mitjançant un sistema de subjecció per buit a la cèrvix amb un sistema de copes intercanviables de diferent tallaje.

D'aquesta manera, s'evitaria la lesió del tumor inicial, es minimitzaria el mal causat en la manipulació de l'úter i disminuiria la possible migració de probables agents cancerígens. Entre els seus beneficis també estaria una reducció del temps quirúrgic de la cirurgia i l'augment de la seguretat del pacient en disminuir les complicacions operatòries derivades de la tècnica quirúrgica.

La tecnologia va sorgir en el marc del programa de col·laboració UJI-Fisabio. Actualment està validada a escala experimental a l'entorn de laboratori i protegida mitjançant sol·licitud de patent, i seria aplicable en indústries que fabriquen i comercialitzen manipuladors uterins i està disponible per al desenvolupament i adaptació en aplicacions concretes mitjançant acords específics i de llicència amb empreses.

La Universitat Jaume I, a través de l'Oficina de Cooperació i Desenvolupament Tecnològic i el Vicerectorat de Transferència, Innovació i Divulgació Científica, facilita la transferència científica i tecnològica del seu personal investigador amb el propòsit d'avançar en la seua vocació de transmissió i difusió del coneixement científic, tècnic, social i humanístic.

En aquesta mateixa línia, la Fundació Fisabio, amb l'objectiu de generar sinergies i estimular noves col·laboracions entre el personal investigador i professionals de diferents universitats, col·labora amb l'UJI a través del Programa UJIsabio.

Te puede interesar

Lo más visto

rdhggjv

L’alumnat treballador del Taller d’Ocupació de Nules VIII està realitzant importants actuacions de manteniment en diferents llocs del municipi. Aquest taller inclou les especialitats d’obra

Redacció
Economía 23/09/2023

Dins els treballs realitzats per l'alumnat d'obra destaquen la millora i manteniment dels edificis i patis dels CEIP Lope de Vega i Pío XII, entre altres. Els alumnes-treballadors de fusteria han realitzat tasques de manteniment i reparació de mobiliari urbà, jocs infantils de centres educatius i parcs, a més de construir taules de pic-nic i tanques de fusta

sdwdd

El PSPV-PSOE acusa al conseller d'Educació de ser "el paradigma de la insolvència del Consell de Mazón" en provocar "el major caos en l'inici del curs escolar que es recorda"

Redacció
Política 22/09/2023

El portaveu socialista d'Educació a les Corts Valencianes, el castellonenc Jose Luis Lorenz, ha acusat el conseller d'Educació, José Antonio Rovira, de ser "el paradigma de la insolvència del Consell de Mazón" en provocar "el major caos en l'inici del curs escolar que es recorda a la Comunitat Valenciana"

Newsletter