Es desallotja el nº44 del Carrer Governador de la Ciutat de Castelló per perill de col·lapse en l'estructura

Després de valorar els danys els veïns han sigut desallotjats immediatament

Successos 15 de junio de 2023 Redacció Redacció
WhatsApp Image 2023-06-15 at 15.41.40
WhatsApp Image 2023-06-15 at 15.41.40

L'estructura de l'edifici Nº44 del Carrer Governador de la ciutat està en perill. Es tracta d'un edifici de huit habitatges, totes elles habitades. Així ho anunciava el portaveu en funcions de l'ajuntament de Castelló de la Plana, José Luis López.

L'edil avisava que aquest mateix matí un arquitecte ha realitzat una inspecció a petició dels propis veïns que alertaven de la presència de grans clivelles al llarg de l'escala de l'edifici.

Després de la revisió de l'edificació, l'arquitecte ha certificat que l'escala central de l'edifique és part del mur de càrrega del mateix i la presència de les clivelles amenaça el col·lapse de l'estructura. Els tècnics de l'ajuntament s'han acostat ràpidament i en certificar la situació s'ha procedit al desallotjament immediat dels veïns.

Seguidament els bombers es dedicaran a apuntalar l'edifici i que així els veïns puguen recollir les seues pertinences amb la màxima seguretat possible. Després es procedirà a l'acordonament d'aquest edifici.

Per si en el pitjor dels casos l'estructura col·lapsara s'ha tancat un carril i part de la vorera del carrer Governador per a garantir la seguretat dels vianants.

A peu de carrer, un dels veïns de l'edifici, el qual prefereix guardar el seu anonimat ens assegura que hi ha diverses famílies, xiquets i persones dependents habitant aquests habitatges. A més, afirma que la finca pertany a un únic propietari i que tots els habitatges estan arredrades. Aquest veí assegura que alguns d'ells porten vivint ací més de deu anys i que tots estan al corrent de pagament. El veí denuncia que el propietari ‘no vol fer-se responsable, només els diu que es van i no els retorna el depòsit’.

En les seues declaracions el veí manifesta que estan tots molt preocupats. També atesta que de moment no tenen on quedar-se i que es reuniran aquesta mateixa vesprada a amb un advocat per a parlar de la reubicació de tots els veïns.

Te puede interesar
Lo más visto