La Generalitat ha establert un programa d'ajudes amb un pressupost de 1,8 milions d'euros per a millorar i promoure els senders homologats per la Federació d'Esports de Muntanya

L'objectiu principal d'aquest programa és fomentar el turisme actiu i sostenible en aquestes àrees, així com protegir i conservar el medi natural i promoure el desenvolupament econòmic a nivell local

Esports 16 de junio de 2023 Ricardo Villalba Ricardo Villalba
pexels-gary-barnes-6231803

La Generalitat ha anunciat la convocatòria d'ajudes per finançar el manteniment, conservació, millora i promoció de senders homologats per la Federació d'Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana (FEMECV) en municipis en risc de despoblament.

En concret, es destinaran 1.878.735 euros, dels quals 1.278.735 euros seran per al manteniment, conservació i millora de senders identificats com a Gran Recorregut (GR), Petit Recorregut (PR) i Sender Local (SL), i 600.000 euros per a la promoció d'aquests senders.

Segons Jeannette Segarra, directora general de l'Agenda Valenciana Antidespoblament (AVANT) de la Generalitat, "aquesta és una prioritat estratègica de l'AVANT per a dinamitzar aquest recurs fonamental per als municipis i promoure les activitats en la natura".

Les subvencions per a la millora seran de 7.000 euros per al Sender Local, 12.000 euros per al Petit Recorregut i 20.000 euros per als senders de Gran Recorregut. Pel que fa a les ajudes individuals per a la promoció, oscil·laran entre els 5.000 i els 7.000 euros. Aquestes ajudes estan incloses en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), finançat pels fons Next Generation UE.

Les entitats beneficiàries poden ser els municipis de la Comunitat Valenciana integrats en l'AVANT o beneficiaris del fons de cooperació municipal per a la lluita contra el despoblament, que compten amb senders homologats GR, PR o SL per la FEMECV.

També poden beneficiar-se les entitats supramunicipals o mancomunitats quan el sender recorri diversos municipis, i un d'ells forme part de l'AVANT, i l'actuació afecti els termes municipals de diverses d'aquestes localitats. El termini per sol·licitar aquestes ajudes és de quatre mesos des de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

"Cal recordar que aquestes iniciatives impulsades des de l'AVANT són un compromís de la Generalitat amb aquests municipis per a generar activitat econòmica i social i lluitar contra el despoblament", ha subratllat Jeannette Segarra.

L'Agenda Valenciana Antidespoblament (Agenda AVANT) és fruit de l'aposta decidida i necessària del Govern de la Generalitat Valenciana per a lluitar contra el despoblament en tot el nostre territori. Actualment, està integrada per 178 municipis en risc de despoblament.

L'Agenda AVANT té com a principal objectiu buscar l'equilibri territorial i treballar conjuntament amb les diferents administracions locals, mancomunitats, diputacions i conselleries, no només per a frenar el despoblament, sinó també per a revertir les diferències marcades que trobem en els municipis amb menys població, millorar la qualitat de vida i el benestar dels seus habitants, garantir els serveis bàsics i desenvolupar un creixement sostenible de l'economia i l'ocupació en el territori.

Te puede interesar
Lo más visto