A partir d'aquest dilluns 17 de juliol, Vila-real estrena un nou sistema de recollida de residus en la zona per als vianants i comercial del centre, mitjançant illes mòbils compactes de contenidors

Aquesta innovació forma part del nou contracte de recollida i gestió de residus, i té com a objectiu millorar el mobiliari urbà i la qualitat de l'espai públic, reduint la brutícia i els mals olors, i fent-lo més atractiu, segons ha indicat el regidor de Serveis Públics, Xus Madrigal

General 16 de julio de 2023 Redacció Redacció
IMG_2168

Aquest nou sistema s'ha posat en marxa durant l'estiu per a poder ajustar i provar el servei mentre l'activitat en el centre de la ciutat és moderada. Després de les festes de setembre, s'espera que el nou sistema estiga ja consolidat. Les illes mòbils compactes s'ubicaran inicialment al migdia i es retiraran a les 6.30 del matí de l'endemà. Els ciutadans podran dipositar els residus domèstics com l'orgànic, paper i cartó, envasos, vidre i resta, en l'horari habitual de 19.00 a 23.00 hores.

Per a informar i avaluar l'acolliment de les noves plataformes i possibles ajustos, el servei d'educadors ambientals estarà a peu de carrer informant els veïns i els comerços sobre el nou sistema i validant si les capacitats dels contenidors i la seua ubicació s'ajusten a les necessitats. Inicialment, es reforçarà puntualment els actuals contenidors per donar temps d'adaptació als veïns i comerciants de la zona.

L'objectiu final és aconseguir que la zona centre de la ciutat estiga lliure de contenidors el màxim temps possible, alhora que es garanteix el servei de dipòsit dels veïns en l'horari. A més, des del departament de Serveis Públics recorden als comerços interessats que tenen a la seua disposició un servei gratuït de recollida porta a porta de paper i cartó.

Te puede interesar
Lo más visto