El regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Benicarló, José Antonio Redorat, acompanyat del regidor d’Obres i Serveis, Fabián Flos reformula la circulació de vehicles de l’Eix Cívic Central

S'habilitarà la doble direcció de circulació al carrer de Sant Francesc, així com el pas de vehicles des del carrer del Pintor Sorolla fins a Joan Carles I. La pavimentació de la zona de davant de l'Ajuntament estarà finalitzada abans de les Festes Patronals.

General 09 de agosto de 2023 Redacció Redacció
eix2

Així ho ha reconegut el regidor d'Urbanisme, assenyalant que "inicialment es va considerar estendre el projecte al tram del carrer de Sant Francesc, però això es va descartar degut al cost econòmic elevat que això hauria comportat". "No obstant això, el que sí que hem aconseguit", ha destacat Redorat, "són canvis importants sol·licitats per la ciutadania i els comerciants de la zona".

Segons ha informat el regidor, "un cop finalitzades les obres, es permetrà la circulació en doble direcció al carrer de Sant Francesc, així com el pas des del carrer del Carme fins al carrer d'Alcalà". "De manera similar", ha afegit Redorat, "a la zona de la plaça de la Constitució, es podrà accedir des del carrer del Pintor Sorolla fins al carrer Joan Carles I".

"Aquestes dues modificacions aparentment menors", ha assenyalat el regidor, "representen un èxit important per a nosaltres, ja que s'han aconseguit després de converses i diàleg amb l'equip redactor i l'empresa responsable de les obres".

Redorat també ha destacat un altre èxit, fruit de la gestió del regidor d'Obres i Serveis, que és el compromís de l'empresa per finalitzar la pavimentació de tota la zona davant de l'Ajuntament abans de l'inici de les Festes Patronals. Això permetrà que, malgrat les obres, la Crida i la Proclamació es puguen dur a terme en el seu lloc habitual.

El regidor ha informat que les obres estan avançant segons el calendari establert i ha demanat disculpes a la ciutadania pels inconvenients causats per les obres. Tot i això, ha afegit que "les obres representaran millores indiscutibles per a Benicarló".

El projecte de l'Eix Cívic Central té com a objectiu la regeneració urbana i ambiental de la zona cèntrica de la ciutat, des del carrer de Sant Francesc fins a la plaça de la Constitució.

Aquestes actuacions inclouen l'ampliació de les zones per a vianants, la plantació d'arbres, l'adequació de noves vies de servei, la instal·lació de paviments drenants per minimitzar el risc d'inundacions, la reorganització del mobiliari urbà, la implementació d'il·luminació sostenible i l'adaptació de zones amb bancs i ombrel·les al carrer.

De manera paral·lela, el projecte preveu una inversió de més de 500.000 euros per a la renovació de tota la xarxa de clavegueram als carrers de Sant Francesc i Ferreres Bretó, amb l'objectiu de resoldre els problemes de canalització d'aigües en aquesta àrea.

Te puede interesar
Lo más visto