El festival Itinera de música continua amb la seua programació estival als xicotets municipis de l'interior de la Comunitat Valenciana

En els pròxims dies, aquests concerts gratuïts arribaran a les poblacions de Higueras, Fonts d'Aiòdar, Herbers, Pàvies, Vila-nova de Viver, Vila-malur, Benimassot o Castell de Cabres

11 de agosto de 2023 Redacció Redacció
Cartel FUENTES DE AYODAR ITINERA CV 2023 RUTA99_page-0001

El dissabte 12 d'agost, els amants de les músiques del món tenen una cita en la població castellonenca de Higueras a les 22.00 hores amb 'Taali Khali'. I el diumenge 13, visitants i veïns de la comarca de l'Alt Millars podran gaudir des de les 22.00 hores a Fonts d'Aiòdar de 'Gaman Quintet' per a fer un viatge musical per Europa i Amèrica. El dimarts 15, la plaça de la localitat de Herbers rebrà des de les 20.00 hores el duo 'The Street Foxes' amb un concert de soul, swing i blues.

Una programació que continuarà el 20 i 21 d'agost a Pàvies i Vila-nova de Viver, respectivament, amb l'actuació de 'Gaman Quintet'. El 26 d'agost tindrà lloc el concert de 'Baobab' amb les seues músiques del món a Vila-malur a la província de Castelló, mentre que la localitat alacantina de Benimassot acollirà el quartet de saxòfons 'Kintsu'. El diumenge 3 de setembre, 'The Street Foxes' actuarà a Castell de Cabres. Tots els concerts d'aquest festival són gratuïts.

Aquest programa, recolzat per la Generalitat, aposta per la descentralització de la cultura, l'impuls al talent, la lluita contra el despoblament en entorns rurals mitjançant la creació d'experiències culturals, l'intercanvi de projectes entre territoris i la reivindicació del patrimoni i la identitat rural.

La proposta musical d'Itinera compta amb un ventall d'estils variat: Jazz, Blues, Soul, Gospel o World Music, entre d'altres. A més de dinamitzar aquests municipis, també posa en valor l'art de joves talents que provenen dels conservatoris superiors de música de les tres províncies de la Comunitat Valenciana i a músics consagrats que poden presentar els seus projectes en aquestes poblacions.

La proposta cultural Itinera, que després d'una experiència pilot en 10 pobles en 2022, s'estén enguany amb el suport de la Generalitat i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, i patrocinat per À Punt, a 50 municipis de la Comunitat Valenciana entre els quals es troben els que pertanyen a la Ruta 99.

Lo más visto