Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

La gran exposició de Quino i el seu icònic personatge Mafalda obri les portes al Mucbe

La mostra ofereix un recorregut per la trajectòria de Quino a través de més de 200 vinyetes, cartells publicitaris, audiovisuals i publicacions. Es podrà visitar fins al 15 d’octubre

Cultura 11/08/2023 Redacció Redacció
quino1

L’humor de Quino a través del seu personatge més reconegut, Mafalda, és el gran protagonista de la programació d’estiu del Mucbe, gràcies a l’exposició ‘Quino. Mafalda y mucho más’ que avui ha obert les portes i que es podrà visitar fins al 15 d’octubre.

L’alcalde de Benicarló, Juanma Cerdà, ha presidit la inauguració, acompanyat de la regidora de Cultura, María Teresa Pellicer, de José Martín, en representació de l’Autoritat Portuària de València, organitzadora de l’exposició, Juan García, en representació de l’Instituto Quevedo del Humor, Ester Medán, comissària de la mostra, i Diego Lavado, nebot de Quino, que s’ha desplaçat a Benicarló per a assistir a la inauguració.

L’exposició fa un recorregut per la trajectòria de Quino a través de més de 200 vinyetes, cartells publicitaris, audiovisuals o publicacions que demostren la projecció internacional de l’obra de l’artista argentí. Al costat de Mafalda i els seus amics, les persones que visiten la mostra podran gaudir d’una de les icones mundials de l’humor gràfic i de la seua visió inconformista i inquieta de la societat a través de les vinyetes produïdes entre 1964 i 1973.

La mostra està dividida en diferents seccions com ‘El Humor de Quino’, on s’explica la tècnica i el sentit de les seues obres. En la part dedicada a ‘Mafalda’, es podran contemplar les historietes publicades entre 1964 i 1973 i es podrà conéixer l’univers que envolta aquesta icona mundial del còmic. Finalment, en la secció ‘Homenaje a Quino’ s’exposen els guardons que ha rebut l’humorista argentí i el reconeixement que li ha fet la societat.

A més, les persones que visiten l’exposició poden descarregar-se, a través de codis QR, àudios explicatius, i s’ha habilitat un racó braille per a persones invidents o amb visibilitat reduïda.

Te puede interesar

Lo más visto

El dicrector de CEEI Castellón, Justo Vellón,  inaugurando la jornada

Se ha desenvolupat una dinàmica en la qual els assistents han realitzat preguntes als emprenedors, creant un ambient molt productiu i interessant

Redacció
Economía 03/10/2023

La jornada ha continuat amb una sessió informativa en la qual Elena Esteve, tècnica de creació d'empreses dels Centres de Dinamització Econòmica i Social de la Diputació de Castelló (CEDES), ha presentat els programes actius a la província de Castelló dissenyats per satisfer diverses necessitats d'emprenedors i empresaris, destacant les subvencions disponibles per recolzar projectes emprenedors

PortCS

La Autoritat Portuària de Castelló serà l'amfitrió d'un esdeveniment que reunirà professionals de la indústria ceràmica de Castelló per destacar l'aliança entre PortCastelló i el clúster ceràmic.

Redacció
General 03/10/2023

El president de l'Autoritat Portuària de Castelló, Rubén Ibáñez, ha expressat el seu compromís amb aquesta associació durant una reunió amb el president de l'Associació Espanyola de Tècnics Ceràmics (ATC), Juan José Montoro. En aquesta reunió, es van discutir els detalls d'unes jornades que e  Tècnics Ceràmics s duran a terme a PortCastelló i s'espera la participació d'uns cent professionals de la indústria ceràmica de Castelló

Newsletter