Comencen Les Obres De Restauració De La Iv Fase Del Conjunt Memorial De Darrere Del Castell D'Almenara

Ja han iniciat les obres de la IV fase de recuperació i restauració del Conjunt Memorial de Darrere del Castell d'Almenara, donant continuïtat a un projecte que va començar fa quatre anys. En aquesta ocasió, la restauració es centrarà en dos parapets, una línia de trinxeres i un niu de metralladora

General 20 de agosto de 2023 Redacció Redacció
IMG_7560

L'actuació se centrarà en la zona sud-oest, on s'han descobert dos trams de parapets separats. Aquests parapets es caracteritzen per tenir més d'un metre d'ample, fet que els converteix en elements singulars de la fortificació en aquesta zona.

A més, s'adequarà i restaurarà una trinxera amb una planta sinuosa que continua al llarg de la vessant, envoltant un petit turó coronat per un niu de metralladora que ja va ser restaurat en la fase anterior. En aquest tram de trinxera, es poden veure alguns pous de tir excavats a la roca i condicionats amb pedres.

Finalment, també es realitzarà una actuació al final de la trinxera, on hi ha un forat excavat al terreny que suposadament havia d'acollir un niu de metralladores orientat al nord, però que mai va ser completat.

Les fases anteriors ja van permetre recuperar diversos elements a la zona de Darrere del Castell, com un blocus, nius de metralladores, una trinxera de més de 100 metres i un polvorí. En la tercera fase, realitzada l'any passat, es va dur a terme la rehabilitació d'un refugi antiaeri de muntanya, la neteja, restauració i adequació d'un nou tram de trinxeres properes als ja restaurats, així com la recuperació d'un parapet i la restauració d'un niu de metralladora en altitud.

Aquestes actuacions, com les fases anteriors, s'estan duent a terme per Arqueocas, sota la direcció de José Francisco Albelda, amb la col·laboració de la Brigada Municipal d'Obres i Serveis de l'Ajuntament d'Almenara. L'aproximada inversió de 10.000 euros compta amb una subvenció d'uns 9.200 euros de la Generalitat Valenciana, concretament de l'anterior Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica. La resta del finançament prové de fons municipals.

L'alcaldessa d'Almenara, Estíbaliz Pérez, ha destacat l'aposta de l'ajuntament per la recuperació del patrimoni lligat a la Línia XYZ i a la Memòria Democràtica amb aquesta IV fase de restauració del Conjunt Memorial de Darrere del Castell. Pérez ha agraït la col·laboració de la Generalitat Valenciana en els darrers anys en la recuperació del patrimoni i de la memòria de la localitat, i espera que el nou govern continuï amb aquests programes. També ha agraït la col·laboració de la propietat dels terrenys, així com les tasques de restauració d'Arqueocas i la Brigada Municipal d'Obres i Serveis.

Te puede interesar
Lo más visto