L'PSPV de Castelló censura que el Consell de Mazón deixe "arrere a les dones i obvie la lluita contra la violència masclista" després del matrimoni PP-Vox

La diputada socialista Merche Galí lamenta que des del govern valencià s'evite tractar el tema i que encara no s'haja rebut als responsables de les oficines d'atenció a les víctimes del masclisme

General 20 de agosto de 2023 Redacció Redacció
IMG_7560

L'PSPV de Castelló, a través de la veu de la diputada provincial Merche Galí, reprovà al nou president de la Generalitat, el popular Carlos Mazón, haver comprat i aplicat en la Comunitat Valenciana el discurs ultra i negacionista de Vox en referència a la negativa del govern a reunir-se amb les víctimes de violència de gènere. Galí lamenta que la lluita contra la violència de gènere haja deixat d'ocupar un espai preferent en l'agenda de l'executiu autonòmic, la qual cosa al seu judici "és un insult a les víctimes que pateixen la xacra del masclisme". "El fet de diluir la violència de gènere dins d'un context familiar és un retrocés d'anys en la lluita pels drets de les dones".

En aquest sentit, Merche Galí apunta que des que s'efectuara el traspàs de carteres no ha hagut cap contacte ni del govern ni de la Conselleria de Justícia amb els responsables de les oficines d'atenció a les víctimes de violència de gènere. La diputada socialista subratlla que la consellera de Justícia, designada per Vox, ha tingut temps per a "reunir-se amb la Policia, amb funcionaris o amb col·lectius festius, però ni rastre de cap responsable de la lluita contra la violència masclista ni amb sectors feministes".

La socialista assenyala que "des de l'PSPV-PSOE exigim al president del Consell que s'allunye dels radicals i impulse una política clara i nítida en la defensa de les víctimes de violència masclista". Galí remarca que "cal mantindre els avanços que hem aconseguit durant aquests huit anys de govern de Ximo Puig i als ajuntaments progressistes". "Les dones tenim veu en la defensa dels nostres drets i hem lluitat durant anys per aconseguir avenços en termes d'igualtat".

Des de l'Ajuntament d'Almassora, com a regidora, Merche Galí ha impulsat una moció perquè des del Consell es renove el pacte valencià contra la violència de gènere. El document, com es preveia, va comptar amb el rebuig del grup municipal de Vox. "No podem deixar en mans dels radicals la protecció de les dones i les xiquetes front a les violències masclistes".

Te puede interesar
Lo más visto