El termini per a la presentació de treballs als LXIX Jocs Florals Vila de Nules està a punt de tancar-se

Els autors i autores interessats tenen fins al 8 de setembre per a presentar les seues obres

Cultura 23 de agosto de 2023 Redacció Redacció
net5

L'Ajuntament de Nules està a punt de finalitzar el termini per a la presentació de treballs als LXIX Jocs Florals Vila de Nules, un dels certàmens literaris més prestigiosos de la Comunitat Valenciana. Les persones interessades en participar en aquest concurs tenen fins al proper divendres 8 de setembre per a presentar les seues obres. Aquestes hauran de ser lliurades en format paper dins d'un sobre que, a més de l'obra, continga les dades de contacte del participant i un currículum, i també en format digital, ja siga en un arxiu PDF o en un dispositiu USB.

Quant als premis, és important recordar que es divideixen en dues categories. D'una banda, es troben els Premis Ordinaris, que inclouen els guardons "Flor Natural", dotat amb 4.000 euros al millor poema lliure de temàtica i metres; "Poesia de tema religiós o ètic", amb un premi de 500 euros; i "Poesia de tema patriòtic", també amb 500 euros. D'altra banda, existeixen els Premis Extraordinaris, que inclouen el "Premi de poesia Anna Rebeca", amb 1.000 euros per al millor poema de temàtica lliure amb almenys 70 versos, escrit per un ciutadà de Nules; i el "Premi Poemari Infantil", amb 500 euros per al millor poema lliure adreçat a xiquets i xiquetes.

A més d'això, es convoquen els Premis d'Investigació i Divulgació. Aquesta edició inclou el guardó "Investigació Lingüística sobre el Valencià", amb 2.000 euros de premi i patrocinat per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua; "Aspectes històrics del poble de Nules", amb 500 euros per al millor estudi sobre qualsevol aspecte històric de la vila; "La vida social i econòmica de les vil·les romanes de Nules", amb 500 euros de premi i patrocinat per l'empresa Grespania; i "Nuestros mayores: cómo sacar fuerza de la soledad", adreçat a persones majors de 60 anys i patrocinat per la Residència Verge de la Soledat, amb un premi de 250 euros.

A més, es convoquen altres premis com "La música valenciana d'abans i d'ara. Evolució històrica", amb 500 euros de premi i organitzat per la Societat Musical Artística Nulera; "El paper fonamental del sector agroalimentari en temps de pandèmia", amb 600 euros de premi i patrocinat per la Cooperativa Agrícola Sant Josep de Nules; "Efectos de la digitalización bancaria" de la Caixa Rural Sant Josep de Nules, amb 1.000 euros de premi; i "Hábitos saludables, herramientas que favorecen una buena salud mental en la dinámica del trabajo", amb 1.000 euros de premi i patrocinat per l'empresa local La Plana Granados Monlleó.

En relació als requisits formals per a les candidatures, els tres premis ordinaris hauran d'estar redactats en valencià, igual que el premi d'investigació i divulgació "Investigació lingüística sobre el valencià". La resta de premis d'investigació i divulgació poden ser escrits en valencià o en castellà, i han de complir amb requisits com tenir una extensió mínima de 15 pàgines, utilitzar la font Times New Roman de cos 12 i interlineat 1,5, així com seguir les normes APA (American Psychological Association) per a les cites bibliogràfiques.

Cal destacar que el jurat estarà format per personalitats rellevants en el món de les lletres i la cultura, i podrà deixar premis deserts si considera que les obres no arriben al nivell literari requerit. Els autors dels textos premiats cediran els drets de propietat intel·lectual a l'Ajuntament de Nules si aquest sol·licita l'ús per a futures edicions commemoratives dels Jocs Florals. Les bases completes es poden trobar al web de l'Ajuntament, www.nules.org.

Te puede interesar
Lo más visto