
La Diputació de Castelló inunda l'estiu provincial amb més de 370 activitats culturals
Una programació diversa i de qualitat per als 135 municipis, amb l'objectiu d'acostar la cultura a tothom.
Un conveni plurianual amb ajuntaments i mancomunitats garanteix el finançament d'equips professionals i programes d'atenció primària.
15/07/2025La Diputació de Castelló ha activat el Contracte Programa 2025-2028, un instrument clau per garantir la continuïtat dels serveis socials bàsics als ajuntaments i mancomunitats de la província. Aquest conveni plurianual permet a l'administració provincial finançar la contractació d'equips de professionals i la prestació de programes dels serveis socials d'atenció primària.
La presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, ha subratllat la importància d'aquest contracte, que cobreix serveis bàsics en 123 municipis de la província. Concretament, la institució provincial té convenis amb 9 municipis de menys de 10.000 habitants i 13 mancomunitats, amb una inversió de més de 5,4 milions d'euros anuals. "Des del Govern Provincial hem marcat com a prioritari aprovar el Contracte Programa amb una vigència de quatre anys i possibilitat de pròrroga, un instrument indispensable per regular el finançament als municipis i mancomunitats per a la prestació de serveis socials", ha remarcat Barrachina.
L'objectiu del contracte programa és concretar, per als exercicis 2025-2028, els termes de la col·laboració i coordinació interadministrativa i financera en matèria de serveis socials. Això inclou les característiques de prestació i finançament dels serveis, centres i programes, així com l'establiment d'objectius, actuacions, indicadors, mecanismes d'avaluació i finançament per a una major eficàcia i eficiència en la gestió.
Compromís amb el Benestar Social i Reforç de l'Atenció Domiciliària
El contracte programa finança la contractació de personal de l'equip de serveis socials base, amb la Diputació subvencionant el 92% del cost total, i l'entitat local aportant el 8% restant. També s'inclou el finançament de les prestacions i programes d'emergència social i pobresa energètica, amb la Diputació subvencionant el 90% del cost total i l'entitat local el 10% restant, així com les indemnitzacions, on la Diputació pot cobrir fins al 100%.
Un aspecte destacat és el Programa d'Atenció Domiciliària, que engloba el Servei d'Ajuda a Domicili, el Menjar a Casa i Major a Casa. La Diputació Provincial ha reforçat l'atenció domiciliària en municipis de menys de 10.000 habitants i, des de l'1 de juliol, assumeix el 90% del cost dels serveis de Menjar a Casa i Major a Casa per a les persones majors, aconseguint que els usuaris no hagen de fer cap aportació econòmica pels serveis que reben.
"El benestar social està en el centre de la nostra acció de govern i aquest és un exemple clar que la Diputació de Castelló treballa dia a dia per sumar qualitat de vida, benestar i progrés en els nostres majors", ha indicat la presidenta Marta Barrachina. També ha posat en valor "el treball realitzat per part de l'àrea de Benestar Social per activar amb la major premura tots els contractes programa, ja que l'anterior equip de govern no va tindre previsió d'incloure una pròrroga. Malgrat això, des del Govern Provincial que presidesc hem treballat des del minut zero per garantir els serveis socials municipals al nostre territori i aconseguir una major eficàcia i eficiència”.
Per la seua part, la diputada de Benestar Social, Marisa Torlà, ha explicat que el Contracte Programa té una vigència de quatre anys, del 2025 al 2028, amb la possibilitat de pròrroga. "En comptar amb un contracte plurianual permet que els ajuntaments i mancomunitats compten amb el mateix personal per poder planificar, organitzar i dirigir els serveis socials pensant més a llarg termini", ha indicat la diputada provincial. A més, ha afegit que "el Contracte Programa inclou serveis essencials per millorar la qualitat de vida de la ciutadania, sobretot les persones majors i les que es troben en situació de vulnerabilitat, que formen part de l'ànima de la província i des de la Diputació de Castelló unim esforços i treballem cada dia per donar-los el suport que mereixen".
Una programació diversa i de qualitat per als 135 municipis, amb l'objectiu d'acostar la cultura a tothom.
Fins a 30.000€ per a joves i 20.000€ per a nous agricultors, una aposta pel futur del camp valencià.
El Patronat d'Esports de Castelló i diversos instituts de la província col·laboren en una iniciativa que fomenta la igualtat i el respecte.
Un conveni plurianual amb ajuntaments i mancomunitats garanteix el finançament d'equips professionals i programes d'atenció primària.
Professionals de l'Associació informen sobre la importància de la donació i la malaltia renal crònica.
40 concursants es van presentar a aquest esdeviment gastronòmic el passat dilluns