L'alcaldessa Begoña Carrasco activa el projecte de remodelació de cinc barris de la ciutat amb un pressupost de més de 17 milions d'euros

L'Ajuntament de Castelló remetrà una carta als 594 beneficiaris explicant-los que la seua petició de subvenció ha sigut aprovada i anunciant-los que seran convocats a una pròxima reunió amb els tècnics de l'àrea d'Habitatge de l'Ajuntament per a explicar els detalls de l'actuació i els terminis

General 24 de agosto de 2023 Redacció Redacció
WhatsApp Image 2023-08-24 at 10.54.25

L'equip de govern estudia assumir integralment el cost de tots els treballs, eliminant el càrrec inicialment previst del 10% de la despesa per habitatge que s'anava a imputar a cada beneficiari.

Un total de 5 grups d'habitatges molt antics, situades en zones deprimides de Castelló i pertanyents a famílies vulnerables seran remodelats integralment, afavorint no sols la millora de la qualitat de vida dels seus propietaris, sinó també a la millora de la imatge del conjunt de la ciutat.

24 d'agost de 2023. L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, activa el projecte de rehabilitació integral de cinc barris de la ciutat, i que suposaran una inversió global de més de 17 milions d'euros, bona part d'ells procedents de fons de la Unió Europea. En concret, seran 14 milions d'euros de la UE, a través de l'àrea d'Habitatge de la Generalitat Valenciana, mentre que els altres tres restants seran fons propis aportats del pressupost de l'Ajuntament de Castelló.

L'equip de govern de la capital de la Plana ja té llista l'execució del Programa d'Ajuda en Matèria de Rehabilitació, Residencial i Habitatge Social del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, un procediment que començarà a comunicar a la ciutadania i que en total suposarà la renovació integral d'un total de 594 famílies repartides en cinc grups d'habitatges, totes elles de gran antiguitat i amb múltiples mancances residencials, a més d'estar situats en zones depremidas i pertànyer a famílies vulnerables.

En concret, es tracta en el cas del nucli urbà de Castelló, del Grup 25 de Novembre (antic Grup Rafalafena), que compta amb 312 habitatges i 5 locals; el Grup Cernuda i Velasco (antic Grup Ramir de Ledesma), amb 128 habitatges i quatre locals; i Sequiol (antic Grup Colorines), amb 120 habitatges. Les altres dues actuacions es localitzen en el Grau, sent el Grup José Antonio, amb 18 habitatges; i el Grup Mar Mediterrània, amb 16 habitatges.

“Desbloquegem un projecte que és molt important, dels quals fan ciutat, perquè no sols beneficia directament als 594 veïns inclosos en el programa, sinó que a més transformarà unes zones que venien reclamant una remodelació per a deixar arrere la imatge de degradació que arrosseguen”, ha subratllat l'alcaldessa, Begoña Carrasco, qui destaca que és l'actual equip de govern el que desembossarà “ una iniciativa que estava parada i en risc de perdre els fons europeus que teníem concedits”.

El primer pas que ha adoptat l'alcaldessa és “informar els veïns, perquè ni tan sols saben hui dia si la petició d'ajuda que havien sol·licitat estava reconeguda”. Així doncs, des de l'Ajuntament de Castelló es remetrà una carta als 594 propietaris beneficiats, que seran convocats a cinc reunions, una per cada actuació, per a explicar-los els detalls del procés, els terminis i la manera en la qual es desenvoluparan les obres o es gestionarà la recepció de les ajudes, que tindran una mitjana de 24.000 euros per habitatge”. Les reunions es convocaran a través de les respectives comunitats de propietaris.

Com a dada destacable, cal subratllar que l'equip de govern de Castelló “està sospesant i valorant l'assumir el 100% del cost del conjunt de cadascuna de la reforma, exonerant del pagament del 10% de l'import que inicialment s'havia previst en la convocatòria inicial de les ajudes. Estem acabant de tancar els números i en breu donarem una resposta definitiva, decisió que sempre prendrem pensant a millorar al màxim les condicions dels usuaris que concorren a aquesta convocatòria”.

Entre els objectius del programa de rehabilitació s'inclou la millora de l'eficiència energètica dels immobles, a més de millorar l'accessibilitat per als usuaris, l'estat de conservació i manteniment, la millora de la seguretat d'utilització i la digitalització dels edificis.

La globalitat dels treballs es desenvoluparà en dues fases, havent d'estar completament finalitzades, tant en el que afecta els habitatges com en els seus respectius entorns.

Te puede interesar
Lo más visto