Càritas cobra els 114.000 euros deguts del 2022 "amb el compromís de desbloquejar el conveni del 2023 com més aviat millor"

"Lamentem profundament les molèsties ocasionades en l'entitat, que   ha   hagut   d'afrontar   i   continua   assumint   els   costos   d'una instal·lació municipal on s'ajuda als qui més ho necessiten", es disculpa l'alcaldessa, Begoña Carrasco

General 27 de agosto de 2023 Redacció Redacció
gilffi7td7id

Càritas Diocesana de Sogorb Castelló va cobrar divendres passat els 114.000 euros deguts del 2022. Això representa el 19% del total de la quantitat econòmica anual que rep aquesta institució per prestar aquest servei essencial.   "Per   a   nosaltres,   és   molt   important   complir   amb   les   nostres obligacions de pagament amb totes i cadascuna de les empreses i entitats que col·laboren amb l'Ajuntament i Càritas és una d'elles", ha assenyalat l'alcaldessa, Begoña Carrasco, qui ha manifestat "el compromís d'aquest equip de govern de desbloquejar el conveni del 2023 com més aviat millor, ja que està inclòs en el pressupost municipal però mai es va arribar a signar. Ara, ho farem". També expressa el seu pesar per les demores que han hagut d'afrontar. "Tenen la nostra paraula que, a partir del 2024, rebran la quantitat econòmica que els correspon en temps i forma, la qual cosa mai hauria de haver deixat de passar", anuncia.

Carrasco agraeix a Càritas que hagi assumit per compte propi i amb risc les despeses de   l'alberg.   "Agraïm   la   seva   iniciativa   mentre   esperàvem   l'arribada   d'un   equip de govern responsable i compromès amb les seves obligacions". "Hem de donar-los les gràcies per continuar acollint cada dia gairebé 40 persones -60 durant els mesos més freds de l'any- que manquen dels elements bàsics, i als qui no només ofereixen un sostre, un llit i menjar, sinó també el seu afecte i estima, que no té preu", ha afirmat. De la mateixa manera, ha expressat el seu agraïment "pel treball dels tècnics i els voluntaris que s'encarreguen de distribuir els esmorzars, dinars, sopars i de crear un entorn agradable i acollidor".

D'altra banda, ha recordat que aquest no és el primer pagament als proveïdors que aquest equip de govern ha hagut de fer amb urgència. Concretament, s'ha referit a la sessió plenària del passat 4 d'agost en la qual es va aprovar el pagament de 4,1 milions d'euros en factures pendents amb l'empresa d'neteja municipal i amb la gestora del servici de bicicletes compartides Bicicas. "Tan ràpid com podem, estem resolent les conseqüències enverinades que ens han deixat les ineficiències dels equips de govern anteriors de PSOE i Compromís. Entenem que treballar per a l'Ajuntament de Castelló ha de ser motiu d'orgull i no de capficacions degut a la manca de compliment de les obligacions adquirides".

Te puede interesar
Lo más visto