El Grup d'Acció Local Maestrat Plana Alta reprèn el curs per ajudar a les pimes i emprenedors a fer créixer les seues empreses

Diumenge Giner: "Volem que més petites empreses del nostre territori es beneficien després de l'èxit de la primera convocatòria"

Economía 05 de septiembre de 2023 Redacció Redacció
WhatsApp Image 2023-09-01 at 13.28.08

Llança la nova convocatòria, amb la col·laboració de CaixaBank, per a unes jornades de formació amb experts en ajudes, finançament i finances

Davant de l'èxit de la primera edició, el Grup d'Acció Local Maestrat Plana Alta ha decidit llançar una nova iniciativa encaminada a ajudar que els projectes impulsats pels emprenedors i les empreses petites i mitjanes del territori rural tinguen majors garanties d'èxit. Així, aquesta setmana s'ha obert la inscripció per a participar en el curs "Ajudes i finançament per a fer créixer la teua empresa".

Aquesta iniciativa del GAL Maestrat Plana Alta és possible gràcies a la col·laboració de CaixaBank.

Es tracta d'un curs que inclou 25 hores de formació i està obert a persones emprenedores que compleixen els següents requisits: ser autònoms, cooperatives i societats limitades, que estiguen actualment en l'inici o desenvolupament del seu projecte, amb un màxim de tres anys d'antiguitat, estiguen ubicats en poblacions de fins a 10.000 habitants.

Diumenge Giner, president del GAL Maestrat Plana Alta, ha assegurat que "després de l'èxit de la primera convocatòria, que vam llançar a començaments d'any, volem que segueixin beneficiant-se empreses petites i mitjanes i les persones emprenedores de tot el nostre territori rural. És fonamental que els emprenedors i les petites empreses coneguen totes les eines que tenen al seu abast per a poder implantar i consolidar els seus projectes de negoci en el territori rural. Per a facilitar al màxim l'arribada d'aquesta convocatòria formativa, hem organitzat un curs semipresencial, amb sessions teòriques i pràctiques, a la cooperativa Les Alboredes de La Jana (Carrer Les Eres s/n, 1r pis), així com taules d'experts, en set sessions que es desenvoluparan des del 18 de setembre fins al 4 d'octubre".

El GAL Maestrat Plana Alta té clar que per a assegurar la viabilitat d'un negoci en els seus primers anys és imprescindible conèixer uns conceptes bàsics de finances que permeten als promotors i promotores poder fer un seguiment adequat dels resultats econòmics de la seua empresa. D'altra banda, cal conèixer els diferents instruments de finançament, tant per a la inversió com per a l'activitat habitual del negoci, per així evitar possibles tensions de tresoreria que puguen ser la causa d'un tancament no desitjat. Dins les opcions de finançament, cobren especial importància les ajudes i subvencions públiques que poden reforçar la viabilitat i competitivitat de l'empresa en aportar recursos en unes condicions molt avantatjoses.

També participaran empreses que ja s'han beneficiat d'aquest tipus d'ajudes, per aportar la seua experiència i explicar com donar-li un sentit pràctic a aquest programa.

Aquesta iniciativa està impulsada per CaixaBank, que ha posat en marxa el programa Terra d'Oportunitats amb l'objectiu de reforçar el seu compromís amb els entorns rurals a través de la col·laboració amb els Grups d'Acció Local.

Un curs amb una perspectiva eminentment pràctica

El curs pretén abordar des d'una perspectiva eminentment pràctica tres temàtiques bàsiques per a afiançar la viabilitat dels negocis rurals en els seus primers anys: finances, finançament i ajudes públiques.

Els participants podran adquirir els coneixements i habilitats necessàries per a millorar les activitats de gestió, planificació i anàlisi de la viabilitat econòmica-financera de la seua empresa, especialment en els aspectes relacionats amb el finançament i les ajudes disponibles per als seus negocis.

Es tracta d'un curs semipresencial, que combinarà les sessions presencials amb les en línia per a facilitar al màxim la participació de les empreses interessades.

Hi haurà una formació teòric-pràctica, ja que en les sessions en línia es presentaran els conceptes teòrics bàsics de cadascuna de les temàtiques perquè els participants puguen aprofitar en major mesura les sessions pràctiques.

Les sessions pràctiques constaran de dues parts: taules d'experts, amb ponents especialitzats per a tractar més a fons aspectes més específics, i pràctiques per a aplicar els nous coneixements al cas concret de cada empresa.

Te puede interesar
Lo más visto