L'Ajuntament de Sant Jordi commemora els 20 anys d'agermanament amb el poble francès de Pechabou

Iván Sánchez Cifre: "Hem intercanviat experiències culturals i gastronòmiques dels nostres respectius territoris"

Cultura 05 de septiembre de 2023 Redacció Redacció
20 aniversario Hermanamiento Sant Jordi Pechabou 1

L'Ajuntament de Sant Jordi i el de Pechabou han commemorat el 20è aniversari del seu agermanament amb un viatge al municipi francès aquest cap de setmana, com ja va ocórrer a Sant Jordi aquest passat estiu.

La delegació de Sant Jordi ha estat composta per 100 persones, amb el seu alcalde, Iván Sánchez Cifre, al capdavant, acompanyat per membres de l'Associació Musical de Sant Jordi, de la Coral Veus de Sant Jordi, dels Bombos i Tambors i cuiners de Sant Jordi, a més de Paco Llopis, altres membres de l'Ajuntament, així com la Reina i Dames de 2023.

Iván Sánchez Cifre ha assegurat que "durant el cap de setmana hi ha hagut diversos actes commemoratius en què hem pogut intercanviar les nostres expressions culturals, gastronòmiques i d'arrel amb els nostres respectius territoris, que ja formen part de la història de totes dues terres.

Vull donar les gràcies a totes les persones que han participat i a les que ho han fet possible, especialment també al municipi de Pechabou per la seva càlida acollida".

Cal recordar que l'Ajuntament de Sant Jordi, tradicionalment, aprofita la seua bona relació amb el municipi francès de Pechabou per promocionar el consum de l'oli, les mandarines i licors artesans dels productors locals amb un estand propi a la fira 'Le Marché Au Gras', que sol celebrar-se cada tardor en aquesta localitat del sud de França.

Pechabou és un municipi de 1.500 habitants situat a tan sols 12 quilòmetres del centre històric de Tolosa. Pechabou és un poble molt atractiu durant tot l'any, ja que ofereix als veïns i visitants la possibilitat de gaudir de nombroses activitats organitzades per les diferents Associacions culturals, lúdiques i esportives, com ara: Associació de Pintors Amateur locals, coral, futbol, tennis de taula, esgrima, grup de teatre, grup de ball, cursos d'idiomes, etc.

Les festes del poble es celebren cada any l'últim cap de setmana d'agost, que ha aprofitat l'Ajuntament de Sant Jordi per rendir-los visita, tot i que el seu esdeveniment festiu més destacat és el que té lloc a mitjans de novembre: "Le Marché Au Gras" (Mercat del Foie Gras). En aquest esdeveniment, artesans d'altres poblacions veïnes de Pechabou ofereixen els seus productes de gran qualitat, com ara el foie gras en totes les seues variants, magret d'ànec, formatges de la zona, embotits de cérvols, melmelades casolanes i vins de la regió, així com l'oli d'oliva verge i les mandarines de Sant Jordi, dos productes molt apreciats pels veïns i visitants d'aquesta fira francesa.

Te puede interesar
Lo más visto