Les festeres i els festers d'almenara brillen en la nit de la presentació

També es van lliurar les distincions als Festers d'Honor i els primers premis dels concursos de cartells de les festes patronals i de les festes d'estiu de la Platja Casablanca

Cultura 24 de septiembre de 2023 Redacció Redacció
IMG_2759

L'Auditori Vicent Casanova Rebollar d'Almenara es va omplir abans-d'ahir de música i color en la celebració de l'acte de la presentació de les festes patronals d'Almenara 2023, en què es van donar a conèixer les 18 festeres i festers que protagonitzaran els actes centrals de les celebracions, i que, com és costum, van lluir els vestits tradicionals de la localitat. A més, també van tenir protagonisme les quatre presentadores de l'esdeveniment. Elles i ells formen part de la quinta 2023.

Va ser una jornada emotiva i il·lusionant en la qual, a poc a poc, les parelles van arribar fins a l'Ajuntament d'Almenara, per després de les protocol·làries fotografies, començar el desfilament acompanyats i acompanyades per la Llavor dolçaina i tabal, així com per la banda de l'Associació Musical Santa Cecília d'Almenara fins a l'Auditori de la localitat.

Allà, després de saludar al públic assistent, les quatre presentadores de l'acte van donar pas a un vídeo per presentar la quinta 2023. Posteriorment, va arribar el torn de la festera i festers representants de l'any 2022 que, com marca la tradició, van ser els encarregats d'imposar les bandes i els pins a les festeres i festers d'aquest any 2023 que van entrar a l'escenari al so de la banda de música.

A continuació, va arribar el moment de nomenar als "festers d'honor", que són Natalia Gomis Albiach (nascuda el 20 de desembre de 1924) i Ramón Rebollar Rodríguez (nascut el 6 de març de març de 1930). Els familiars d'ambdós van ser els encarregats de recollir el pergamí acreditatiu.

Al mateix temps, també es va lliurar el primer premi del concurs de portades de les Festes d'Estiu de la Platja Casablanca a Eli Sangabiño, així com del concurs de portades de les Festes Patronals d'Almenara a Hugo Miravete, Guillem Vázquez i Daniel Zarza.

Pel que fa a la programació, aquesta vesprada es realitzarà el Xupinasso infantil i la festa de l'escuma, així com les finals, tant femenina com masculina, del campionat de pilota valenciana, la vesprada de Cant Valencià, així com el tardeo de la Quinta 2023 i la Festa dels Anys 80 de la Quinta 86. També hi haurà un pasacarrer de la banda de música, l'obertura de la fira de festes, la tirada de 27 carcasses per la Quinta dels 27 anys, i a la mitjanit la tradicional "desencaixonà" a la qual seguirà un bou embolat d'El Gallo a càrrec de la Penya Taurina Almenara i la macrodiscmòbil Bandalay a càrrec de la Quinta 2023 en col·laboració de l'ajuntament.

Demà dissabte al matí hi haurà un pasacarrer de dolçaina i tabal amb La Llavor, al qual seguirà el "cant d'albaes" dedicat als festers d'honor. A la tarda arribaran els bous a partir de les 17:30 hores amb l'homenatge a Serafín Tajuelo García amb l'exhibició d'un astat de Torrestrella. Després arribaran dos bous de les ramaderies de Partit de Resina i Albarreal patrocinats per l'Ajuntament d'Almenara, als quals seguirà l'embolada del primer astat de la tarda. A la nit es embolarà un altre bou de la ramaderia d'Albarreal i la jornada conclourà amb l'Orquestra La Pato al recinte firal."

Te puede interesar
Lo más visto