Safont lamenta profundament que durant els primers 100 dies de govern de Jorge Monferrer, amb el suport de Vox, s'haja produït la pèrdua d'un milió d'euros destinats a inversions provinents de fons eu

La portaveu socialista, Maria Josep Safont, qualifica de manera negativa la gestió realitzada fins al moment, destacant una sèrie d'errors i decisions improvisades que considera inacceptables

Política 26 de septiembre de 2023 Redacció Redacció
Maria Josep Safont (1)

Entre aquestes decisions, es troba la suspensió del projecte de renaturalització de la platja de l'Arenal, una iniciativa que estava llesta per a ser licitada abans que l'alcalde decidira deixar-la en suspens durant l'estiu. Aquesta acció ha provocat la pèrdua de la possibilitat de desenvolupar les obres dins del termini de justificació estipulat, que finalitza el 31 de desembre de 2023. Safont subratlla la gravetat d'aquesta situació, ja que la pèrdua de subvencions europees posa en dubte la seriositat i la responsabilitat de l'Ajuntament de Borriana davant la Comissió Europea i el Ministeri, a més de posar en perill futures candidatures a altres fons europeus.

La portaveu socialista també qüestiona el paper de la nova regidoria de Grans Projectes, la primera acció de la qual ha sigut la pèrdua d'un milió d'euros en fons europeus. Safont critica la falta de projecte i d'iniciatives pròpies per part de l'equip de govern liderat per Monferrer. Considera que s'han centrat més en qüestions secundàries, com canvis en la nomenclatura de la ciutat, en lloc d'impulsar mesures concretes en benefici de la ciutadania.

En relació a aquests primers cent dies de govern, Safont destaca la censura a revistes en valencià com un fet especialment preocupant, que atempta contra la llibertat d'expressió i de creació. Atribueix aquesta situació a l'acord entre el PP i Vox, que ha portat a l'extrema dreta a formar part del govern municipal. A més, critica la falta de transparència en la gestió del govern de Borriana, incloent la no publicació de les declaracions de béns dels regidors a la web, tal com exigeix la llei.

Per a Safont, aquests primers cent dies de govern han suposat un retrocés en transparència, identitat i gestió per a la ciutat de Borriana. La pèrdua d'un milió d'euros en fons europeus és només un exemple de la falta de rumb i de projecte per part de l'equip de govern liderat per Monferrer, la qual cosa genera preocupació sobre el futur de la ciutat a mitjà termini.

Te puede interesar
Lo más visto