Onda presenta la tercera edición de la 'Escola d'Igualtat' que tindrà lloc el 3 i 4 de novembre

L'Ajuntament reunirà experts que impartiran xarrades sobre educació en igualtat, violència sexual i ciberdelictes

Educació 13 de octubre de 2023 Redacció Redacció
eafeafa

L'Ajuntament d'Onda ha presentat aquest matí la tercera edició de l'Escola d'Igualtat 'Quina bona Onda' que tindrà lloc el divendres 3 i dissabte 4 de novembre a la Casa de la Cultura.

Sota el lema "La violència sexual no és sexualitat", l'Ajuntament reunirà experts de renom que realitzaran ponències i tallers gratuïts amb l'objectiu de facilitar als docents, les AMPA i el públic en general eines que els puguen ajudar a promoure la igualtat a les aules, així com afavorir l'aprenentatge de coneixements i la promoció d'actituds, comportaments i hàbits saludables en la població escolar.

Respecte a això, la regidora d'Igualtat d'Onda, Marta Villanueva, ha assenyalat: "Des de l'equip de govern municipal continuarem apostant per construir un futur més inclusiu i respectuós per a tots els veïns". "L'educació en igualtat és la base per construir una societat més justa i equitativa", ha afegit.

Programa

La programació d'aquesta edició començarà el divendres 3 amb una xarrada a càrrec de l'expert en Promoció d'Igualtat de Gènere, Coeducació i Prevenció, María Luisa Bernaldo de Quirós. En ella, abordarà com la hipersexualització des de la infància pot afectar l'autoestima de les xiquetes. La musicòloga i consultora de gènere, Laura Viñuela, oferirà una ponència que analitzarà les cançons i videoclips per promoure una actitud crítica en els adolescents cap als missatges musicals.

El dissabte 4, les components de 'La Naturadora', Carme Ivars i Teresa de la Cruz oferiran un taller interactiu amb eines per prevenir violències sexuals a través del diàleg i la promoció d'una visió positiva de la sexualitat. L'expert en gènere i masculinitats i professora de Sociologia a la Universitat de Granada, Carmen Ruíz, serà l'encarregada de realitzar una xarrada que abordarà com la hipersexualització de xiquetes i joves influeix en la normalització de la violència contra les dones en la pornografia com a font d'instrucció sexual.

A més, l'expert en Informàtica Forense i fundador d'entitats centrades en la protecció digital com l'Observatori Espanyol de Delictes Informàtics, Salvador Samper, realitzarà un taller sobre el ciberassetjament, els riscos en línia i l'addicció a la tecnologia.

La clausura de les jornades estarà a càrrec del Centre Dona 24 hores de Castelló, que oferirà una xarrada sobre les violències sexuals en la infància i adolescència, els seus indicadors i la intervenció directa amb víctimes de violència sexual i de gènere en aquestes etapes.

Inscripcions obertes

Els docents que vulguen apuntar-se poden fer-ho a través de la pàgina web oficial del Centre de Formació, Innovació i Recursos per al Professorat (CEFIRE) Castelló. A més, el públic en general també pot inscriure's a través d'un formulari que ha habilitat l'Ajuntament a la pàgina web municipal www.onda.es, al qual es pot accedir directament mitjançant aquest enllaç <https://forms.gle/yYUYAsWK72uDumQS8>.

Te puede interesar
Lo más visto