Onda celebra el talent literari amb el 58 Certamen de l'Ateneu Cultural i Mercantil

'El trens i els dies' d'Agustí García Aguado guanya a aquest certamen que es consolida a nivell nacional

Cultura 16 de octubre de 2023 Redacció Redacció
ONDA___236

El municipi d'Onda va viure ahir una jornada literària amb la tradicional gala de lliurament dels premis del 58 Certamen Literari, organitzat per l'Ateneu Cultural i Mercantil.

El treball 'El trens i els dies' d'Agustí García Aguado (Madrid) ha resultat ser el guanyador de la categoria de poesia; mentre que 'Línia 7 Dracs i Princeses', d'Andrés Morales Rotger (Segur de Calafell, Tarragona) ha obtingut el guardó al millor relat curt. A més, el certamen ha volgut reconéixer amb un diploma acreditatiu i una dotació de llibres als millors treballs presentats pels alumnes de 5é i 6é de Primària i Secundària de la localitat.

L'alcaldessa d'Onda, Carmina Ballester, ha felicitat tots els guardonats i ha destacat la importància d'aquest reconeixement literari: "Aquests premis, un dels veterans de la província, són l'orgull de tota una ciutat, i ha posicionat Onda com a referent de la literatura en tot el país". "Aquest certamen reconeix l'enorme llegat cultural de la nostra localitat des de fa sis dècades i la cultura és la major riquesa que pot atresorar un poble i la seua gent", ha afegit.

Cabe destacar que el jurat d'aquesta edició ha estat format íntegrament per Rosa Castelló i Morro, Concepció Piñón Cotanda, Verònica Piquer Ramos, Carmina Martí Verdià i Cristina Moreno Gallego, dones experts en camps com la literatura, el dret, l'economia i Filologia Hispànica, així com per la presidenta de l'Ateneu, Elena Castañ Tortajada.

Te puede interesar
Lo más visto