La Guàrdia Civil rescat un mico tití abandonat a Onda

El primat, anomenat Blau, és una femella de menys de nou mesos d'edat. Tot i que presenta baix pes, es troba en bon estat de salut. El rescat va tenir lloc a la localitat d'Onda el passat 8 d'octubre

General 23 de octubre de 2023 Redacció Redacció
awds

Els fets van ocórrer quan un guàrdia del Punt Principal d'Onda, realitzant tasques de vigilància i seguretat, va observar un petit mico tití pigmeu baixant d'una palmera prop de les dependències oficials a través de les càmeres de vídeo vigilància.

Els agents van intentar cridar l'atenció del primat per rescatar-lo, però aquest es mostrava nerviós i evasiu. Finalment, mentre intentava alliberar-se dels agents, va entrar a l'acuartelament pel seu propi peu, el que va facilitar la seva captura.

Immediatament, els agents del Punt Principal d'Onda van comunicar aquest fet insòlit a la patrulla del Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA), la qual va acudir al lloc de manera immediata per comprovar l'estat de l'animal, que clarament presentava signes de desnutrició i deshidratació.

Després d'alimentar-lo i hidratar-lo, van gestionar el seu trasllat urgent al centre de recuperació d'animals exòtics Primadomus, situat a la localitat de Villena (Alacant). A Primadomus, Blau va ser avaluat per un veterinar especialitzat i es li va implantar un microxip identificatiu per a l'emissió del certificat CITES.

Segons les informacions proporcionades pel centre de rescat AAP Primadomus, Blau ha resultat ser una femella de tití comú (Callithrix Jacchus) de menys de nou mesos d'edat. Tot i que presenta baix pes, es troba en bon estat de salut.

Atès que Blau és molt jove, el centre de recuperació Primadomus es farà càrrec de trobar-li una mare o pare adoptiu que l'ajude a socialitzar. Aquest tipus d'animals són molt socials i necessiten viure amb altres de la seua espècie per a tenir un desenvolupament físic i psicològic adequat i evitar traumes i comportaments anormals a causa de la captivitat.

La Guàrdia Civil ha obert una investigació per determinar la procedència de l'animal i identificar la persona que l'ha abandonat, ja que l'animal no tenia cap tipus d'identificació. 

La tinença d'aquest tipus d'animal és il·legal i el seu propietari podria enfrontar-se a càrrecs penals relacionats amb la protecció de la flora i la fauna, així com a infraccions administratives segons la Llei de Contraban. Les actuacions pertinents han sigut dutas a terme pel Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA) del Punt Principal de Burriana i les diligències han sigut entregades al Jutjat de Nules.

Te puede interesar
Lo más visto