La Federació Colles de Castelló, 'Adelantada' de L'Aljama en 2024: 30 anys de Passió per la Festa

En un emotiu acte celebrat el passat dissabte, la Federació Colles de Castelló va ser designada 'Adelantada' de L'Aljama per a l'any 2024

Cultura 30 de octubre de 2023 Redacció Redacció
Foto junta directiva

Aquest nomenament arriba en un moment molt especial, ja que la federació està commemorant el seu 30 aniversari. L'honor reconeix la seua feina àrdua en pro de les colles i la festa de Castelló. El càrrec d' 'Adelantada' implica la presidència honorífica de l'Aljama durant l'any vinent i, en conseqüència, la Federació Colles de Castelló tindrà l'honor de liderar la carrossa noble d'aquesta associació en la Cavalcada del Pregó. La confirmació oficial d'aquest nomenament tindrà lloc després del sopar de gala anual que organitza l'Aljama i està programat per al 20 de gener de 2024.

Trenta Anys de Passió per les Colles i la Festa

La Federació Colles de Castelló va sorgir fa tres dècades amb la ferm intenció d'unir totes les colles festives que, més enllà dels aspectes protocol·laris de la Magdalena, compartien una passió desbordant per viure la festa als carrers. Al llarg d'aquests anys, la federació ha jugat un paper fonamental en la cohesió d'aquest moviment, donant-li un impuls significatiu.

Un Compromís Inquebrantable amb la Festa

La federació, presidida en l'actualitat per Pepe Beltrán Bacas, organitza una sèrie d'esdeveniments i activitats emblemàtiques durant les celebracions de la Magdalena. Alguns dels esdeveniments més destacats inclouen la Imposició del mocador magdalener a Tombatossals, el 'Sopar de colles', la 'Desfilada d'animació', el Campionat mundial de Boli-dali, el Concurs de carros engalanats, la 'Mostra Lúdica i Gastronòmica' magdalenera, la 'Nit de Sant Joan', la 'Tornà a la ciutat' i l' 'Escola municipal de dolçaina i tabal', entre altres.

Aquesta federació, que ha jugat un paper fonamental en la revitalització de la tradició festiva de Castelló, ha estat una defensora incansable de les colles festives i ha treballat incansablement per preservar i promoure la rica herència cultural de la ciutat.

El Compromís de L'Aljama amb el Reconei-xement

L'Aljama, una de les colles fundadores de la Federació Colles de Castelló, ha decidit retre homenatge i reconéixer la labor excepcional de la federació al llarg d'aquestes tres dècades. La designació d' 'Adelantada' és un testimoni del compromís i la passió amb què la federació ha promogut les tradicions festives de Castelló.

Aquest nomenament no solament és un reconeixement al treball àrdu de la Federació Colles de Castelló, sinó també una expressió d'agraïment per la seua contribució al patrimoni cultural i festiu de la ciutat. La festa de la Magdalena, una de les celebracions més emblemàtiques de Castelló, ha trobat en la federació una ferma defensora i un impulsor incansable.

Un Futur Prometedor

A mesura que la Federació Colles de Castelló assumeix el seu paper com a 'Adelantada' de l'Aljama per a l'any 2024, la ciutat espera amb entusiasme un any ple d'esdeveniments festius i celebracions emocionants. La designació de la federació és un testimoni de la seua dedicació inquebrantable i la seua contribució inestimable a la preservació de les tradicions festives de Castelló. A més, la federació continuarà jugant un paper essencial en la promoció de la cultura i la passió per la festa als carrers de la ciutat. El futur es presenta prometedor i ple de desafiaments emocionants, i la Federació Colles de Castelló està més que preparada per afrontar-los amb passió i determinació.

Te puede interesar
Lo más visto