El proper divendres, 3 de novembre, a les 19.00 hores, l'Ateneu de Castelló obrirà les portes de l'edifici Menador Espai Cultural de Huerto Sogueros

Aquesta conferència forma part del cicle "De la filosofia al compromís polític", on experts en diverses corrents de pensament acosten la seva feina al públic

Política 02 de noviembre de 2023 Redacció Redacció
IMG_3050

El catedràtic i doctor en Filosofia, José Vicente Carceller Milian, serà l'encarregat de parlar sobre Heidegger, considerat el pensador més influent del segle XX. La complexitat de l'obra d'Heidegger, que abasta 96 volums i arribarà als 102 l'any 2025, fa que sigui un tema d'interès i desafiament.

Carceller, qui s'ha apropiat de l'obra del filòsof alemany des de jove, destacarà les dificultats d'introduir-se en el seu treball. Heidegger és un crític de la teologia dogmàtica cristiana, la física i les ciències socials, i construeix una anàlisi crítica contra molts àmbits de la filosofia occidental, incloent-hi Plató i Aristòtil.

La ponència se centrarà en els inicis de Heidegger en la fenomenologia, una obra que molts desconeixen, i després abordarà claus contingudes en el seu llibre més important, 'Ser i temps'. A més, Carceller explicarà el compromís polític d'Heidegger amb el nacional socialisme d'Hitler basant-se en escrits i esdeveniments en què va participar el filòsof alemany.

Aquest compromís va ser motiu de controvèrsia i va portar a sancions per part de les autoritats després de la Segona Guerra Mundial, amb la pèrdua de sis anys de docència per part d'Heidegger.

Carceller també analitzarà els 'Quaderns negres' publicats en 1995, que recullen els pensaments d'Heidegger sobre la crítica situació econòmica, espiritual i política d'Europa. La conferència promet proporcionar una visió enriquidora sobre la figura d'Heidegger i el seu llegat filosòfic.

Te puede interesar
Lo más visto