El Grup Socialista a les Corts Valencianes presentarà l'esmena als pressupostos per a què almenys la Residència compti amb 2 milions d'euros, igual que aquest 2023

La coalició PP-VOX sembla destinada a paralitzar el territori i el futur de moltes persones, tant majors com joves que viuen i treballen en aquesta localitat. Aquests retalls estan succeint en dos serveis fonamentals, la Residència de la Tercera Edat Sant Joan Baptista i el Centre de Dia de Morella

General 06 de noviembre de 2023 Redacció Redacció
RODA DE PREMSA PSPV MORELLA RETALLADA PRESSUPOST GENERALITAT RESIDENCIA I CENTRE DE DIA

La Secretària General del PSPV-PSOE de Morella, Maria Rallo, juntament amb el portaveu municipal socialista, Rhamsés Ripollés, i el diputat autonòmic socialista per la comarca, Ernest Blanch, han comparegut en roda de premsa per abordar dos assumptes d'una gran importància que estan sorgint a causa del projecte de Pressupostos de la Generalitat Valenciana per a 2024, presentat pel Consell a les Corts. "Aquest és un tema de la major rellevància i necessitem abordar-lo amb responsabilitat i un esforç conjunt de tots els morellans i morellanes", ha subratllat Rallo.

En paraules de Rhamsés Ripollés, "els 2 milions d'euros que la Residència de la Tercera Edat de Morella va rebre en 2023 s'han reduït a 1,6 milions per a 2024, la qual cosa representa una disminució del 20%. A més, la Generalitat només garanteix amb fons propis 800.000 €. Aquesta situació podria posar en perill el funcionament normal del centre i l'augment salarial del personal previst per a l'any vinent". Cal recordar que "ja fa uns dies vam denunciar la paralització total de l'ampliació prevista del Centre de Dia i la falta de finançament de 250.000 € per a aquest projecte, que hauria de permetre la creació de 20 places addicionals i almenys 10 nous llocs de treball".

Per tant, el portaveu socialista ha anunciat que "sol·licitarem la convocatòria d'un ple extraordinari a l'Ajuntament per a defensar els interessos de Morella i corregir aquesta situació. Aquest no és el moment de destruir, sinó de continuar fomentant el benestar del nostre poble a través d'aquests dos centres i la feina dels seus empleats".

El diputat Ernest Blanch ha assenyalat que aquests dies, la vicepresidenta segona de la Generalitat Valenciana, Susana Camarero, compareixerà a les Corts per a defensar el projecte de pressupostos en la seua àrea. "És evident que haurà de proporcionar una explicació sòlida sobre la reducció de 400.000 € en el pressupost de la Residència de la Tercera Edat de Morella". En cas que no ho faça o no mostre voluntat de corregir aquesta situació, "el grup socialista anuncia des d'ara que presentarà les esmenes corresponents per a exigir als grups polítics que comprenguen la importància d'aquests centres per a Morella". Per a Blanch, "no podem permetre que es repeteixi la situació que el govern del PP va generar en la seua etapa anterior, deixant al centre sense recursos per a pagar els sous del personal i les despeses del centre".

Te puede interesar
Lo más visto