Infantil i Primària tornaràn amb horari complet i classes 100 % presencials

Secundària i Batxillerat haurà d'ajustar-se a les mesures de seguretat per a establir les condicions d'aforament a les aules

Educació 29 de junio de 2020 REDACCIÓ
coronavirus-colegios-francia_422-785209_20200515202342

En la Comunitat Valenciana la volta a les classes serà diferent depenent de l'etapa escolar en la qual es trobe l'alumne. D'una banda, els xics d'Infantil i Primària tornaran amb horari complet i amb classes 100 % presencials mentre que Secundària i Batxillerat hauran d'ajustar-se a les mesures de seguretat per a establir les condicions d'aforament.

El conseller d'Educació, Vicent Marzà, ha explicat en una roda de premsa posterior al ple del Consell que  es doblegaran les aules per a garantir ràtios de 15 i 20 alumnes. Així mateix, ha expressat que en els casos d'Infantil i Primària no hauran de guardar-se les distàncies de seguretat perquè «a aqueixes edats no són capaces». Marzà ha recalcat la importància que en Secundària i Batxillerat sí que es mantinguen les distàncies.

Contractació de personal

Aquestes característiques de la nova normalitat a les aules comportarà un reforç de personal en l'inici de curs, tant en Infantil i Primària com en els nivells superiors. Marzà ha avançat que es contractarà a més personal educatiu amb la partida que corresponga a la Comunitat Valenciana del fons extraordinari de 2.000 milions que el Govern destinarà a les comunitats autònomes. 

Te puede interesar
Lo más visto