Un viatge a través del temps, entre línies de pensament, l'Ateneu ens convida a un divendres d'ànima i coneixença

En el recint de l'edifici Menador Espai Cultural, com cada setmana, es desplega un univers cultural

Cultura 08 de noviembre de 2023 Redacció Redacció
asda

Alfonso Ballesteros Soriano, professor de filosofia del dret a la Universitat Miguel Hernández d'Alacant, serà el guia d'aquesta vetllada. Amb passió i saviesa, ens portarà en un recorregut per la vida i obra de la filòsofa, escriptora i teòrica política alemanya, Hannah Arendt. És una dona que va transcendir els llibres, deixant la seua empremta en el món amb un profund compromís cívic.

Per a Hannah Arendt, dues màximes governaven la seua existència: involucrar-se en allò que succeeix i preocupar-se pel que afecta al nostre voltant. Aquestes paraules, la situen com una de les veus més influents del segle XX. La seua filosofía estava arrelada en el món real, i la seua mirada va abraçar les qüestions de la seua època, fins i tot en els temps més foscos.

Els horrors del nazisme no li foren aliens, i fins i tot va ser detinguda per la Gestapo en 1933 i empresonada. Afortunadament, va aconseguir escapar a França, encara que el seu trajecte l'hi va costar, finalitzant en un camp de concentració. La seua vida i la seua obra estan teixides juntes, i cada episodi viscut l'ha influïda en les seues investigacions.

L'Ateneu, amb aquest acte final, ens obri la porta a l'enteniment d'una de les figures més rellevants de la història, i el professor Ballesteros ens guiarà per a comprendre la seua obra a través de les anades i vingudes de la seua vida. És una oportunitat per a enriquir-nos amb coneixement i reflexió, i compartir aquesta experiència en companyia de les ànimes inquietes que busquen entendre el món que ens envolta.

Te puede interesar
Lo más visto