Magdalena 2024, la pólvora dançarà de nou en el cel castellonenc, amb la màgia dels castells de foc

Aquesta revelació ha estat anunciada pel portaveu de l'equip de govern, Vicent Sales

Cultura 10 de noviembre de 2023 Redacció Redacció
hjyvj

Vicent Sales, ha destacat que "la Junta de Govern Local ha autoritzat la sol·licitud del Patronat Municipal de Festes per reservar 67.000 euros en el pressupost de l'any vinent, actualment en execució, per al Concurs d'Espectacles Pirotècnics-Mascletades de les properes festes".

Sales ha elogiat "el treball de la regidora de Festes, Noelia Selma, la Junta de Festes i els tècnics del Patronat, que han planificat aquest esdeveniment com cal després que, l'any passat, no es celebrara a causa de les deutes que l'anterior govern municipal arrossegava amb les pirotècnies, que es van negar a disparar a la capital de La Plana i es van dirigir a les Falles de València". "Aquesta vegada, amb antelació suficient, ja s'ha previst el compromís d'obligacions de futur sobre el pressupost de 2024, un mecanisme que permet la llei, per a llançar ja el concurs dels premis de mascletades". Aquest és un pas important per assegurar l'agenda pirotècnica, ja que dóna seguretat a les empreses que cobraran en temps i forma.

Dins d'aquesta mateixa voluntat de reservar partides per a fer front a les despeses previsibles, la Junta de Govern Local ha tret endavant el Pla Anual de Contractació. "La llei 9/2017 ens obliga a fer una planificació adequada de l'activitat contractual i abans del 15 de febrer tots els departaments han de lliurar-la per a no trobar-nos amb situacions incòmodes com els avisos per part d'Intervenció o els Reconocimientos Extrajudiciales de Créditos (REC)". "Un altre cop, la gestió d'aquest equip de govern, amb el suport dels tècnics, ens permet avançar-nos i complir amb les nostres obligacions amb els proveïdors", ha subratllat el portaveu municipal.

Un altre dels assumptes avalats en despatx extraordinari ha sigut la resolució del contracte del subministrament de gasoil C per a la calefacció dels col·legis públics i les dependències municipals després de la renúncia de BDMED per la seua delicada situació econòmica. "En menys d'un mes no sols procedim a la resolució del contracte sinó que iniciem el procediment per a adjudicar-lo de nou d'urgència per a no desabastir les escoles i els edificis de l'Ajuntament", ha indicat.

Respecte a les obres del Camí de la Ratlla i l'avinguda Lidón, han suposat un sobrecost de 249.249 euros la primera i 324.475 euros a causa de l'increment del preu dels materials.

L'aprovació dels convenis amb Aspropace, l'Associació Salut Mental Castelló, la Parròquia Sant Pere per Stella Maris, l'Obra Mercedària o l'Associació Betlem de la Pigà han sigut altres dels assumptes avalats juntament amb els bons comercials i la contractació de la redacció del projecte i execució de les obres de l'avinguda Ferrandis Salvador, anunciada ahir per l'alcaldessa, Begoña Carrasco.

Te puede interesar
Lo más visto