Més de 2.000 aules repartides en 470 centres acolliran enguany les PAU

Tots els centres acullen un simulacre amb la presència dels coordinadors de les proves i dels vocals-correctors del tribunal que estan assignats a cada centre

Educació 30 de junio de 2020 María Sáez
20.06.30_FOTO_SIMULACRO_PAU

Més de 2.000 aules repartides en 470 centres de Batxillerat acolliran enguany les proves d'accés a la universitat, que de manera excepcional se celebren els pròxims dies 7, 8 i 9 de juliol, en instituts en els quals aquest dimarts s'ha realitzat un simulacre de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) per a comprovar el correcte funcionament del dispositiu.

La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha visitat l'IES Benlliure de València, on ha tingut lloc un dels simulacres, en el qual han participat els coordinadors de les proves i els vocals-correctors del tribunal, a més d'un equip de Protecció Civil i voluntaris que han actuat com si foren els estudiants que es presenten als exàmens.

Carolina Pascual ha explicat que l'objectiu d'aquest simulacre ha sigut «organitzar de la millor forma possible les proves i assegurar-nos que la setmana vinent tot el dispositiu funciona correctament». Així, ha informat que el dispositiu organitzat enguany es desplegarà en un total de 2.173 aules, 788 a Alacant, 254 a Castelló i 1.131 a València

En aquest sentit, ha indicat que «encara que enguany les proves siguen excepcionals, l'alumnat podrà fer els exàmens amb seguretat i confiança». Ha recordat que hi ha «moltes persones treballant perquè les proves es desenvolupen en les millors condicions de seguretat i de confiança».

També ha agraït a les conselleries de Justícia, Educació, Sanitat i Hisenda la seua col·laboració per a l'organització de les PAU i ha recordat la important labor dels efectius de Protecció Civil, Policia Local i els prop de 2.500 professors i professores «que s'han presentat de manera voluntària perquè les proves puguen realitzar-se».

Vídeo explicatiu

Carolina Pascual ha indicat que la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital ha elaborat un vídeo dirigit a l'alumnat en el qual resumeix les mesures de seguretat i explica el funcionament de les proves «amb la finalitat que acudisquen amb confiança a examinar-se».

La consellera ha afirmat que «l'objectiu és donar tota la informació possible perquè les alumnes i alumnes vagen amb tranquil·litat i solo s'ocupen de l'examen, reduint qualsevol incertesa o preocupació sobre com es desenvoluparà».

En el vídeo s'explica que l'alumnat haurà d'arribar 45 minuts abans de l'examen i que ha de complir les mesures de seguretat habituals, evitant les aglomeracions i mantenint les distàncies, a més de l'ús de màscares i de gels hidroalcohòlics, que els seran proporcionats en el centre.

Per a facilitar el correcte desenvolupament de les proves, totes les persones que participen aniran identificades amb targetes de colors. Els membres del tribunal portarà una targeta verda, les persones coordinadores de centre, de color roig, els vigilants, groga i el personal portarà una targeta taronja. L'alumnat anirà identificat amb el color blau.

Simulacre de les proves

Durant el simulacre s'ha comprovat el funcionament del sistema informàtic de control d'accés a l'aplicació i s'ha confirmat la correcta obertura de la mateixa i la descàrrega de documents, amb l'objectiu d'aconseguir que no es produïsquen problemes en els dies de la realització de les proves.

També s'ha planificat l'entrada i eixida d'estudiants evitant aglomeracions, a més de la seua ubicació i la seua correcta distribució a les aules per a assegurar la distància mínima de seguretat.

Igualment s'han repassat totes les mesures de seguretat que s'han de complir durant les proves, les funcions de cadascuna de les persones que participarà en les mateixes i la seua correcta identificació.

Tots els centres compten amb el seu coordinador/a o coordinadors de les PAU, que serà el responsable del correcte funcionament del procés de descàrrega de documents mitjançant una plataforma de la Direcció General de Tecnologies de la Informació i de les Comunicacions de la Conselleria d'Hisenda.

Te puede interesar
Lo más visto