El Museu de Benicarló (Mucbe) ha experimentat un notable augment en el nombre de visitants durant l'any 2023

Aquest ha assolit un total de 41.699 persones, la qual cosa representa un increment del 20% respecte a l'any anterior

General 02 de marzo de 2024
IMG_4904

Aquest èxit s'ha aconseguit gràcies a la combinació d'exposicions de gran nivell, com la de Mafalda, juntament amb altres de caire més local. Les exposicions destacades, com 'Paco Roca: Regreso al Edén' o 'Quino, Mafalda y mucho más', s'han complementat amb mostres locals, com la del 'Ninot Indultat de les Falles 2023', l'Exposició d'Art Infantil o l'Exposició de Modelisme Naval. Quant al tipus de visitants, la majoria són individuals (52,2%), seguits pels que assisteixen a activitats organitzades (19,2%), tallers didàctics (12,4%), grups organitzats (9,9%) i visites guiades concertades (6,3%).

La regidora de Cultura, María Teresa Pellicer, ha qualificat d'"excel·lents" les xifres de visitants i ha destacat que "aquestes dades no són només números, sinó que són la millor prova de la importància que donem des de Benicarló a la preservació i promoció de la nostra rica herència cultural". Pellicer ha destacat la feina realitzada per apropar el museu a tot tipus de públics i ha subratllat que "el museu és un testimoni viu de la nostra identitat col·lectiva, un recordatori de la importància d'invertir en la cultura".

Quant a la distribució de visitants al llarg de l'any, s'observa que l'estacionalitat no afecta al Mucbe, ja que l'afluència de visitants no depèn del turisme, sinó del tipus d'exposició i activitats complementàries. No obstant això, durant els mesos de gener i febrer (durant la Festa de l'Alcachofa) i a l'estiu, predominen els visitants de fora de la comarca.

Te puede interesar
Lo más visto