PortCastelló atreu operadors de la indústria eòlica-marina a Wind Europe

PortCastelló ha destacat a la fira Wind Europe a Bilbao com un port líder en el sector de l'energia eòlica marina

General 22 de marzo de 2024 Redacció Redacció
IMG_5311

El seu ampli espai disponible i la seva ubicació geogràfica el fan atractiu tant per a operadors nacionals com internacionals, incloent països mediterranis com França i Itàlia.

El president de l'Autoritat Portuària de Castelló, Rubén Ibáñez, va destacar que el port compta amb la major superfície disponible per a noves empreses, gràcies al projecte d'expansió a la seva dàrsena sud. Aquest projecte permetrà guanyar 450.000 metres quadrats per a la instal·lació de noves empreses i reflecteix el compromís del port amb la sostenibilitat i la seva estratègia d'expansió.

Durant la fira, es van establir i es van reforçar relacions comercials i de networking amb professionals del sector eòlic, amb l'objectiu de posicionar a PortCastelló com un centre neuràlgic de l'energia eòlica offshore al Mediterrani. L'estratègia del port és convertir-se en un hub d'energia eòlica marina flotant, la qual cosa diversificarà el trànsit i donarà major sostenibilitat al port.

La participació del port a Wind Europe 2024 ha estat positiva, amb reunions amb empreses líders del sector com Iberdrola i Acciona Offshore Wind, Europort, Integral Shipping, Saitec i TotalEnergies. Aquest enfocament s'alinea amb l'estratègia de la Unió Europea de produir almenys el 45% de la seva energia a partir de fonts renovables per a 2030, on l'energia eòlica marina jugarà un paper clau en la descarbonització i la reducció de la dependència dels hidrocarburs russos.

Te puede interesar
Lo más visto