El programa de foment de la lectura a Benicàssim ha estat personalitzat per franges d'edat

Això s'ha realitzat amb l'objectiu de millorar l'experiència lectora dels més menuts i fomentar el seu amor pels llibres des d'una edat primerenca

Cultura 24 de marzo de 2024 Redacció Redacció
IMG_5334

Amb activitats dissenyades amb cura, com ara Contes i Bolquers, Contes i Sons, Un viatge pel món dels contes i Una nit a la biblioteca, es busca crear un entorn interactiu i enriquidor que promoga el desenvolupament del llenguatge, la imaginació i la creativitat en els xiquets i xiquetes de la localitat.

El programa, que es desenvolupa en el marc d'una iniciativa d'animació a la lectura que du vuit anys en marxa, ofereix una varietat de tallers i activitats dirigides a diferents grups d'edat. Des de tallers per a nadons de 9 a 23 mesos, on es crea un espai afectuós amb el llibre i s'ofereix orientació als pares, fins a activitats per a xiquets i xiquetes de 4 a 7 anys, amb l'objectiu de consolidar l'hàbit lector i l'ús de la biblioteca.

Cada activitat ha sigut dissenyada amb cura per a oferir una experiència única i enriquidora. Per exemple, Contes i Sons ofereix als xiquets de 2 i 3 anys l'oportunitat d'explorar sons, animals i mitjans de transport a través de jocs i cançons, mentre que Contes i Bolquers estimula els nadons de 9 a 23 mesos cap a la paraula oral i escrita, creant un espai interactiu i afectuós amb el llibre des d'una edat primerenca.

A més, Un viatge pel món dels contes transporta a xiquets de 4 a 7 anys a un viatge màgic per la biblioteca, on s'invita a jugar amb les paraules, riure i crear amb els llibres. Finalment, Una nit a la biblioteca ofereix una experiència única per a xiquets de 3r i 4t de primària, on descobreixen la màgia de la biblioteca en una nit plena de jocs, contes i activitats.

Amb aquestes iniciatives, l'Ajuntament de Benicàssim no només busca promoure l'amor per la lectura entre els més joves, sinó també crear un espai on la igualtat d'oportunitats i l'accés a la cultura siguen una realitat per a tots els xiquets i xiquetes de la comunitat.

Te puede interesar
Lo más visto