La Guàrdia Civil, en col·laboració amb l'Agència Tributària, ha desarticulat una complexa organització criminal dedicada a la compra i venda de vehicles d'ocasió

Aquests eren importats de la Unió Europea a Espanya

Successos 07 de mayo de 2024 Redacció Redacció
IMG_6008

Aquesta operació, anomenada 'REBIVA', ha portat a la detenció de cinc persones i al desmantellament d'un entramat delictiu que operava evitant el pagament de l'IVA.

La investigació es va iniciar a principis de 2022 després de detectar irregularitats en vehicles importats de la UE i venuts en territori espanyol. Es va descobrir que els sospitosos havien establert una xarxa d'empreses i persones intermediàries per eludir el pagament d'impostos relacionats amb aquestes transaccions, obtenint un benefici econòmic considerable. Es estima que el frau fiscal podria ascendir a més de 880.000 euros.

Com a resultat de l'operació, es van realitzar cinc registres en domicilis i naus ubicades a Burgos i Castelló, on es van incautar 51 turismes, 4 motocicletes, 17 rellotges de luxe i 101.450 euros en efectiu. A més, es va paralitzar el tràmit administratiu d'altres 105 vehicles i es van bloquejar quatre comptes bancàries amb un saldo de 234.000 euros.

Els detinguts, als quals se'ls imputen delictes de falsedat documental i blanqueig de capitals, formaven part d'un grup criminal dedicat a aquesta activitat il·lícita. La investigació va ser dirigida pel Jutjat d'Instrucció Nº 2 de Burgos i coordinada per la Guàrdia Civil, el Grup d'Investigació i Anàlisi de Trànsit del Subsector de Burgos i l'Agència Tributària.

Te puede interesar
Lo más visto
1000x667MUSEOS8

Castelló celebra el Dia Internacional dels Museus

Redacció
Cultura 17 de mayo de 2024

El dissabte 18 de maig, els Museus de Castelló, com l'Espai d'Art Contemporani, acullen activitats dirigides a tots els públics des de les 10.00 hores. Durant la jornada es realitzaran visites guiades, activitats familiars, intervencions musicals i tallers