La Guàrdia Civil, en col·laboració amb l'Agència Tributària, ha desarticulat una complexa organització criminal dedicada a la compra i venda de vehicles d'ocasió

Aquests eren importats de la Unió Europea a Espanya

Successos 07 de mayo de 2024 Redacció Redacció
IMG_6008

Aquesta operació, anomenada 'REBIVA', ha portat a la detenció de cinc persones i al desmantellament d'un entramat delictiu que operava evitant el pagament de l'IVA.

La investigació es va iniciar a principis de 2022 després de detectar irregularitats en vehicles importats de la UE i venuts en territori espanyol. Es va descobrir que els sospitosos havien establert una xarxa d'empreses i persones intermediàries per eludir el pagament d'impostos relacionats amb aquestes transaccions, obtenint un benefici econòmic considerable. Es estima que el frau fiscal podria ascendir a més de 880.000 euros.

Com a resultat de l'operació, es van realitzar cinc registres en domicilis i naus ubicades a Burgos i Castelló, on es van incautar 51 turismes, 4 motocicletes, 17 rellotges de luxe i 101.450 euros en efectiu. A més, es va paralitzar el tràmit administratiu d'altres 105 vehicles i es van bloquejar quatre comptes bancàries amb un saldo de 234.000 euros.

Els detinguts, als quals se'ls imputen delictes de falsedat documental i blanqueig de capitals, formaven part d'un grup criminal dedicat a aquesta activitat il·lícita. La investigació va ser dirigida pel Jutjat d'Instrucció Nº 2 de Burgos i coordinada per la Guàrdia Civil, el Grup d'Investigació i Anàlisi de Trànsit del Subsector de Burgos i l'Agència Tributària.

Te puede interesar
Lo más visto