Pel·lícula sobre la travessia polar Trineo de Viento dirigida pel castellonenc Carlos Pitarch es projecta en el festival serbi Beldocs

El documental "Anori, inuit windsled" es projectarà el 23 de maig en la secció especial del Festival de Beldocs a Belgrad

Cultura 22 de mayo de 2024 Redacció Redacció
IMG_6286

La pel·lícula narra l'expedició SOS Arctic 2022 liderada per Ramón Larramendi, que va creuar Groenlàndia en un trineu impulsat per cometes per a monitoritzar el canvi climàtic.

Aquest film, que denuncia la fragilitat dels territoris polars i les conseqüències del canvi climàtic, ja es va estrenar en el Torelló Mountain Film Festival i en el Festival de Cine de Montaña de Castelló. L'obra ofereix una immersió en el dia a dia de l'expedició, destacant el repte d'aventura i la investigació científica en una de les regions més remotes del planeta.

La pel·lícula, d'1 hora i 23 minuts, condensa 18 hores de gravació i un any d'edició, destacant la duresa de les condicions i els desafiaments enfrontats durant la travessia. A més de la projecció a Beldocs, es presentarà una exposició de fotografia documental sobre l'expedició.

Carlos Pitarch, alpinista i realitzador, va formar part de l'expedició i va capturar les imatges del viatge. La realització i edició van ser realitzades per Luis Aguilar, amb música d'Andrei Surotdinov. La pel·lícula ressalta la importància d'actuar contra el canvi climàtic, mostrant la puresa i bellesa dels ecosistemes polars.

Te puede interesar
Lo más visto