Regidors del govern participen en els actes per Sant Roc de Cassola i Canyaret

La regidora de Festes i Ermites i el regidor de Joventut, Mobilitat i Medi Ambient, van participar aquest diumenge en la missa i processó en honor a Sant Roc de Cassola i Canyaret

Cultura 27 de mayo de 2024 Redacció Redacció
IMG_6338

La jornada, marcada per la devoció i la participació ciutadana, va comptar també amb la presència de la Reina de les Festes, Lourdes Climent, i els Clavaris 2024, Joaquín Huesca i Maribel Tirado.

Els actes van començar amb una solemne missa a l'ermita de Sant Roc, on es van congregar nombrosos veïns i autoritats locals. La cerimònia religiosa, oficiada pel rector local, va incloure lectures, càntics i ofrenes en honor al sant, ressaltant la importància de Sant Roc en la comunitat local. Durant la missa, Noelia Selma va destacar la rellevància de mantenir vives les tradicions i costums que formen part del patrimoni cultural de la localitat.

Després de la missa, es va iniciar la processó, un recorregut pels carrers principals del barri de Cassola i Canyaret, encapçalada per la imatge de Sant Roc, portada en andes pels Clavaris i seguida pels feligresos i autoritats. Al llarg del trajecte, els veïns van adornar els seus balcons i façanes amb flors i banderes, creant un ambient festiu i acolorit. La processó va estar acompanyada per la banda de música local, que va interpretar peces tradicionals, afegint solemnitat a l'esdeveniment.

Cristian Ramírez, per la seva part, va subratllar la importància d'aquestes celebracions no només des del punt de vista religiós, sinó també com a moments de trobada i cohesió social. "Aquestes festes són una oportunitat per a enfortir els llaços comunitaris i celebrar la nostra identitat comuna", va afirmar Ramírez. També va destacar les mesures implementades per a garantir un esdeveniment sostenible i respectuós amb el medi ambient.

Lourdes Climent, Reina de les Festes, va expressar la seva emoció per participar en la celebració, qualificant-la com una experiència inoblidable que reflecteix l'esperit i la unitat de la comunitat. Joaquín Huesca i Maribel Tirado, Clavaris 2024, van agrair el suport i la participació dels veïns, convidant-los a seguir preservant i gaudint d'aquestes tradicions.

La jornada va concloure amb un aperitiu ofert a la plaça principal, on els assistents van poder compartir un moment de convivència i gaudir de productes típics de la regió. Aquest esdeveniment reafirma el compromís de l'ajuntament i dels seus regidors amb la promoció i conservació de les tradicions locals, fomentant alhora la participació ciutadana i el respecte pel medi ambient.

Te puede interesar
Lo más visto