La millor gastronomia de la província unida en homenatge de Joan Roig

Calç Roig va acollir un sopar benèfic a favor de la Associació Espanyola Contra el Càncer

Gastronomía 07 de junio de 2024 Redacció Redacció

En la nit d'ahir el restaurant Calç Roig de Alcossebre va acollir una jornada històrica en la qual 17 reconeguts i reconegudes xefs de la Província de Castelló van unir els seus sabors sota el paraigua de Eurotoques en un únic servici benèfic en homenatge a Joan Roig, propietari del restaurant Calç Roig que va ser un pioner en innovació gastronòmica de la província i va perdre la vida a causa d'un càncer. És per això que tot el recaptat durant la gala es va donar per a la investigació d'esta malaltia a l'Associació Espanyola Contra el Càncer de Castelló.

Miguel Barrera, xef del restaurant Calç Paradis en la localitat de la Vall d'Alba va reconéixer ser el capitost d'esta idea, d'este homenatge a Joan Roig. Una idea en la qual Eurotoques, comunitat europea de cuiners, a lloc el seu gra d'arena encarregant-se de l'organització de l'esdeveniment i aconseguint que estos 17 xef mostraren les seues destreses culinàries en honor a una persona que per a molts va ser el seu mestre i també el seu amic.

Els 17 professionals de la gastronomia que van compondre la carta van ser: Àngela Milan, del Restaurant Vinatea (Morella); Carlos Gutierrez, de Restaurant Casa Roque (Morella); Xavi Clausell, cap de cuina Restaurant Al D’Emilio (Vila-real); Santi Chiva, Restaurant Pairal (Castellón); Avelino Ramón, Restaurant Daluan (Morella); Rubén Miralles, Rte. Rubén Miralles (Vinaròs); Fernando Molina, Rte. La Cuida de Fernando,Golf La Coma (Borriol); Silvia Vives, Rte. Le Bistrot Gastronómico (Castellón); Pedro Salas, Rte. Arre (Castellón); Miguel Barrera, Rte. Cal Paradis (Vall d’Alba); Dani Roig, Rte. Cal Roig (Alcossebre); Sergio Ortega, Rte. Izakaya (Castellón); Modesto Fabregat, Rte. Serra D’Irta (Alcossebre); Victor Deusdad, Rte. Reviscolem el Ring (Cintorres); Alejandra y Emanuel, Rte. Atalaya (Alcossebre); Cristian Granero, Rte. Anhelo (Castellón) i Raquel Ferrer, Rte. Mesón el Pastor (Morella).

WhatsApp Image 2024-06-07 at 15.16.10

La jornada va estar composta per 17 xefs i també per 17 receptes que es van anar servint al llarg de la nit. Es va compondre de 10 aperitius, dos entrants, dos plats principals, un pre-postres, unes postres i finalment un petit fours com a sobretaula que acompanyava el café.

L'acolliment va ser multitudinari i es va omplir la reserva d'una nit solidària en la qual quasi un centenar de persones va viatjar per tota la província a través del seu paladar per una bona causa.

Te puede interesar
Lo más visto