AVA-ASAJA Demana Prioritzar la Mel Europea Davant de les Suspicàcies de Frau en Importacions Xineses

La sequera i la competència deslleial arruïnen els apicultors valencians, amb una caiguda del 15% en els preus

General 09 de junio de 2024 Redacció Redacció
IMG_6562

Els apicultors de la Comunitat Valenciana afronten un any difícil a causa de la sequera, la caiguda del 15% en els preus de la mel i la competència deslleial de les importacions de tercers països. AVA-ASAJA ha llançat una campanya per sensibilitzar les autoritats i les cadenes de distribució sobre la necessitat de prioritzar la mel europea.

Una investigació de la Comissió Europea ha revelat que el 74% de les importacions xineses de mel són sospitoses d’incloure xarop de sucre, cosa que abarateix el seu preu. AVA-ASAJA demana a la Unió Europea que deixi de signar acords comercials que permetin aquestes pràctiques i a les cadenes de distribució que prioritzin la mel europea i especifiquin clarament l’origen en l’etiquetatge.

Pascual del Valle, responsable del sector apícola d’AVA-ASAJA, denuncia la pràctica de barrejar mels amb tan sols un 3% de mel espanyola, enganyant els consumidors i perjudicant els apicultors locals. Diego del Valle, apicultor d’AVA-ASAJA, subratlla la manca de suport de les administracions, especialment l’europea, i alerta sobre el risc que això suposa per a la supervivència de les arnes i la pol·linització.

Te puede interesar
Lo más visto