Les malalties de transmissió sexual aumenten en Castelló

La clamidia, la gonorrea i la sífilis, entre les més frequents

Sanitat 19 de junio de 2024 Redacción Redacción

Les malalties de transmissió sexual (ETS) han experimentat una incidència durant l'últim any a la ciutat de Castelló, encara que esta problemàtica continua a termes nacionals i europeus, segons  adverteixen les dades dades cedides per el Centre Europeu per al Control i prevenció de malalties (ECDC). Entre elles, destaquen un augment de la clamidia (de 56 a 78 casos per cada 100.000 habitants); la gonorrea, que ha augmentat fins a 20 punts més, i la sífilis.

El ginecòleg Alejandro Marín- Buck, del centre mèdic Vithas, assegura que els principals factors d'aquest augment han sigut el major nombre de parelles sexuals i la no consienciació del mètode anticonceptiu. A més, hi ha malalties assintomàtiques que no s'identifiquen fins a un estat més avançat.

Si parlem d'un perfil específic, ens trobem a pacients joves,especialment dones si parlem de la clamidia, i en homes, la sífilis. Des del centre, s'ha apel.lat a fer més campanyes de prevenció i conscienciació sobre aquest problema, i ha cridat a la responsabilitat a no informar-se per xarxes socials.

 
 

 

Te puede interesar
Lo más visto