Possiblement el projecte Magda queda paralitzat

Irma Povedano Salvador, alcaldessa de les Coves de Vinromà, ho ha anunciat en el plató de Televisió de Castelló

General24 de julio de 2024RedaccióRedacció

Irma Povedano Salvador, alcaldessa de les Coves de Vinromà, ha anunciat este matí que possiblement el projecte Magda queda paralitzat. Un projecte d'una macroplanta fotovoltaica que afectaria de manera directa a més d'una desena de municipis i suposaria la tala de 60.000 arbres i destrucció de terreny agrícola en ús. 

“El que nosaltres sabem oficialment és que el projecte Magda no ha entrat en Consell de Ministres”, així anunciava una notícia esperançadora la cap de l'ajuntament de LeS Coves de Vinromà afirmant que eixa és la informació oficial amb la qual compten per part de la Subdelegació del Govern. “No podem celebrar-ho fins que tot siga oficial, però sembla que estem arribant on volíem”, afig. Encara que Povedano també subratlla: “soc cauta. Mai cal avançar-se a l'administració i fins que no estiga tot publicat, tranquil·litat, a pesar que estiguem il·lusionats”.

Són quasi dos anys i mig els que veïns i associacions s'han manifestat en contra de la Magda i la MAT. Els cartells continuen penjats dels balcons de diferents municipis de la província amb missatges com: ‘Renovables sí pern no així’, ‘Les Coves de Vinromà diu no al Magda’ o ‘No a la MAT’. Irma Povedano assegura que és la primera vegada que tots els grups polítics municipals s'han unit per una mateixa lluita a favor del futur del poble i els veïns. A més, recalca que des de la institució estan molt agraïts d'haver vist als veïns: “al peu del canó durant els dos últims anys i mig”.

D'altra banda, des de l'ajuntament de les Coves de Vinromà volen deixar clar que no estan en contra de les energies renovables: “estem a favor, però amb coneixement (…) Fer xicotetes comunitats elèctriques que donen servici a un poble, però no a eixes macroplantes”. I, és que, a més de la instal·lació de 148.000 plaques fotovoltaiques en el municipi, també es construiria una línia d'evacuació de Molt Alta Tensió (MAT) que travessaria les poblacions dels Coves, Vilanova d'Alcolea, Torre d'En Domènec, Vall d'Alba,Torreblanca, Alcalà de Xivert, Vilafamés, Sant Joan de Moró, Borriol, Castelló i Almassora.

Finalment, Irma Povedano envia un missatge sobre el que signifiquen els pobles: “un poble és qualitat de vida que cal mantindre i millorar”.

Te puede interesar
Lo más visto