Desarticulen a Castelló una organització criminal de tràfic de drogues

La Guàrdia Civil de Castelló ha intervingut 1.400kg de cocaïna entre moltes altres substàncies i pertinences

Successos 26 de julio de 2024 Redacció Redacció
op_tablajero_castellon_foto6


La Guàrdia Civil de Castelló en col·laboració amb Vigilància Duanera de l'Agència Tributària ha desarticulat una organització criminal de tràfic de drogues que operava a nivell nacional. La denominada Operació Tablajero va iniciar a l'agost de 2022 pels antecedents de l'elevat nombre d'informacions obtingudes gràcies a les Unitats Territorials de Seguretat Ciutadana d'aquesta Comandància.

La batuda ha tingut lloc aquesta matinada. L'Operació Tablajero ha conclòs amb 18 registres en 7 localitats de la província de Castelló, 4 localitats de la província de València i 1 localitat de la província de Màlaga. S'ha procedit a la detenció de 17 individus i la confiscació de 1.400kg de cocaïna de gran puresa, 103.255 euros en metàl·lic, 12 vehicles i altres tipus d'estupefaents com a marihuana, haixix, cocaïna rosa, pastilles MDMA en quantitats variades, així com altres objectes d'elevat valor com a obres d'art i joies. També es va confiscar un revòlver, documentació i substàncies per al tall de la droga.

Durant els mesos d'investigació, els agents de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Comandància de la Guàrdia Civil de Castelló i del Servei de Vigilància Duanera, van acumular evidències de l'expansió de les activitats il·lícites no sols a altres punts nacionals com València, Almeria, Màlaga, Cadis i Madrid, sinó que van aconseguir destapar moviments i relacions internacionals al Brasil, República Dominicana, Colòmbia, Dubai i Països Baixos.

També s'han trobat inversions immobiliàries a Espanya, Dubai i Colòmbia. A més, la Guàrdia Civil ha pogut acreditar un complex entramat d'empreses per al blanqueig dels diners. L'explotació de l'operació va començar el mes de maig i ha finalitzat en el dia de hui amb la presentació davant l'autoritat judicial dels capitostos de l'organització criminal.

El terme Tablajero, que li dona nom a l'operació, significa carnisser en castellà i és una paraula utilitzada a Mèxic, encara que actualment està en desús.

op_tablajero_castellon_foto2op_tablajero_castellon_foto7op_tablajero_castellon_foto12

Te puede interesar
Lo más visto