Futbol femení i solidaritat: un doble compromís amb el futur

Fer costat a les adolescents en l'esport i finançar la investigació per a una rara malaltia genètica s'unixen en una iniciativa que promou la igualtat i l'apoderament

General02 de agosto de 2024JesúsJesús

Donar suport al futbol femení durant l'adolescència és fonamental per a promoure la igualtat de gènere i l'apoderament. En esta etapa crucial de desenrotllament, la participació en l'esport ajuda les joves a construir habilitats importants, augmentar la seua confiança i aprendre valors com el treball en equip i la resiliència. Fomentar el futbol femení en l'adolescència no sols millora la salut física i mental de les joves, sinó que també desafia estereotips de gènere i obri noves oportunitats per a elles. Segons un estudi, les dones que practiquen futbol tenen un 20% més de probabilitat de traure un títol universitàri

En un esforç per combinar el suport al futbol femení amb una causa benèfica, la Universitat Autònoma de Barcelona i l'Hospital Vall d'Hebron han llançat una investigació en teràpia gènica per a tractar una rara malaltia genètica provocada per la mutació del gen ADSL. Esta condició afecta a Anton, Andreu i Mireia, de 10, 8 i 12 anys respectivament, causant desafiaments en el desenrotllament mental i psicomotor, epilèpsia i dificultats en la parla.

Per a finançar esta investigació crucial, l'associació Antian ha iniciat una campanya de micromecenatge. Part dels fons es destinaran a la creació de samarretes i totebags serigrafiades amb dissenys especials, i s'organitzaran sortejos d'una samarreta oficial del Barça femení firmada per Salma Paralluelo. A més, s'oferiran activitats per a xiquet, incloent-hi puzles amb futbolistes, tallers d'acolorir i jocs amb bombolles de sabó.

L'esdeveniment també comptarà amb un mercat ambulant artesanal on es podran adquirir peces d'art que representen a futbolistes i les seues icones més destacades. Esta iniciativa busca no sols donar suport a la investigació en teràpia gènica, sinó també promoure la inclusió i l'entusiasme pel futbol femení entre les noves generacions.

Invertir en el futbol femení i en la investigació mèdica és apostar per un futur més inclusiu i equitatiu, on es brinda suport alhora que se celebren els assoliments i s'enfronten els desafiaments amb esperança i comunitat. 

Per a més informació pots accedir a l'entrevista completa. 

Te puede interesar
Lo más visto