La Fe incorpora una estació robotitzada que incrementarà en 2.000 les PCR diàries

La Comunitat se suma així a la iniciativa Covidrobots en la qual participen altres hospitals espanyols

Sanitat 13 de julio de 2020 REDACCIÓ
Visita_Covidrobots_La_Fe

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la incorporació al Servei de Microbiologia de l'Hospital Universitari i Politècnic La Fe d'una estació robotitzada amb la qual es podran realitzar fins a 2.000 proves PCR de diagnòstic de la COVID-19 més.

«Fins a aquest moment La Fe tenia capacitat per a fer 1.500 PCR», de les quals actualment, «donada la situació de menor intensitat» en la Comunitat Valenciana es realitzen al voltant de 500, ha explicat el president, qui ha confirmat que amb els nous robots «es podria arribar a fer 3.500 PCR al dia».

Segons el màxim responsable del Govern autonòmic, amb aquests equipaments «es donarà més seguretat» a la ciutadania gràcies a una detecció «ràpida» i control de la traçabilitat dels eventuals brots.

Aquesta línia robotitzada de realització massiva de proves PCR, instal·lada a la torre A de l'Hospital La Fe, permet incrementar la capacitat de realització de test de la Comunitat Valenciana fins a quasi 14.000 proves diàries entre els laboratoris de microbiologia dels hospitals i els centres d'investigació mèdica i universitaris.

Aquesta tecnologia incorporada en La Fe se suma a la ja existent en el centre, en el qual existeixen dos circuits diferents per a realitzar PCR segons es tracte de mostres urgents o no. Quan el resultat es necessita immediatament, hi ha tres equips en els quals s'extrau l'RNA del virus i també es realitza la PCR. El procés dura entre 50 i 70 minuts. Si la mostra no és urgent, l'RNA del virus s'extrau en un equipament i després es fa la prova PCR en un altre.

L'estació robotitzada de la Fe és una donació emmarcada en el projecte Covidrobots que impulsen cinc professionals de diferents àmbits: Rocío Martínez, Investigadora principal en King's College London; Andreu Veà, professor investigador i pioner en Internet; María Parga, Presidenta de Alastria, Javier Colás, Director d'innovació del Health Care Institute de ESADE Business School i Sandra Figaredo, Consultora Sènior de la consultoria de Comunicació i Assumptes Públics, LLYC.

En aquest projecte han participat sis empreses -Merlin Properties, Endesa, Banc Santander, Experis de ManPower Group, Línia Directa Asseguradora, Telefónica-, la Fundació Institut d'Investigació Sanitària de Santiago de Compostel·la, la Fundació Professor Novoa Santos, Auren i alguns donants anònims, que han creat un fons per a la compra d'aquestes estacions robotitzades.

Te puede interesar
Lo más visto