L’aigua comença a l’aula: la Diputació porte l’educació ambiental als pobles més menuts de la província

    Posant l’educació ambiental al centre i convertint l’aigua en eix de sensibilització i aprenentatge

    10/06/2025RedaccióRedacció
    campaña divulgativa (2)
    Quasi 400 escolars de municipis amb menys de 5.000 habitants han participat ja en esta iniciativa que aposta per la sostenibilitat des de la infància.

    La Diputació de Castelló torne a sumar esforços per a fer arribar l’educació ambiental a cada racó del territori. La seua campanya divulgativa sobre l’ús responsable de l’aigua ja ha visitat més d’una quinzena de municipis de menys de 5.000 habitants, acostant als escolars el valor d’un recurs tan essencial com l’aigua i fomentant una cultura de sostenibilitat des de les primeres etapes educatives.

     Municipis com Caudiel, Traiguera, Montanejos, Sant Mateu, Culla, Catí o La Llosa han participat en una iniciativa que ha implicat ja quasi 400 xiquets i xiquetes. A través de xarrades dinàmiques, adaptades a cada nivell, l’alumnat ha descobert com funciona el cicle integral de l’aigua, quins efectes té el canvi climàtic i què poden fer des del seu dia a dia per a cuidar este recurs vital.

    El diputat del Cicle Integral de l’Aigua, Iván Sánchez, ha destacat que esta proposta “forma part del compromís amb la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Educar des de ben prompte és fonamental per a garantir un futur més responsable”.

    A més d’oferir continguts pràctics i participatius, la campanya té un objectiu clar: reduir desigualtats en l’accés a l’educació ambiental. Per això se centra en municipis xicotets, assegurant que cap alumne quede fora d’una formació clau per al futur del planeta. “Col·laborar amb la comunitat educativa ens permet arribar de manera efectiva als joves, que són el futur i els veritables agents del canvi”, ha afirmat el diputat.

    Amb este projecte, la Diputació de Castelló reforce el seu compromís amb el territori i amb una ciutadania més conscienciada, posant l’educació ambiental al centre i convertint l’aigua en eix de sensibilització i aprenentatge.

    El més vist