Castelló es consolida com a epicentre del salvament aquàtic amb un campionat nacional i un simulacre d'emergència al Gurugú

    El Campionat d’Espanya de Salvament i Socorrisme reuneix més de 1.600 esportistes a les platges de Castelló, mentre el dispositiu de seguretat municipal posa a prova els seus protocols amb un rescat simulat davant emergències reals

    15/07/2025RedaccióRedacció
    simulacro2

    La platja del Gurugú s’ha convertit este cap de setmana en el centre neuràlgic del salvament i el socorrisme a nivell estatal. Amb la celebració del Campionat d’Espanya Absolut de Salvament i Socorrisme, que tanca una setmana de competicions juvenils i infantils, la ciutat ha acollit a més de 1.600 participants de tot el país.


    La vicepresidenta de la Real Federación Española de Salvamento y Socorrismo, Nuria Rodríguez, ha visitat l’esdeveniment i ha destacat “l’excel·lent acollida” de les institucions valencianes. “Hem de donar les gràcies a l’Ajuntament de Castelló, a la Generalitat Valenciana i a la Fundació Trinidad Alfonso per totes les facilitats”, ha declarat. Rodríguez també ha anunciat que d’aquest campionat eixirà la selecció espanyola que competirà pròximament en les cites internacionals de Polònia i la Xina.


    Des de la Televisió de Castelló, s’ha cobert l’esdeveniment en directe, donant veu als equips, voluntaris i cossos de seguretat implicats en l’organització.


    Simulacre d’emergència: entrenament real per a situacions extremes
    En paral·lel a la competició, l’Ajuntament de Castelló ha realitzat un simulacre de rescat aquàtic a la mateixa platja del Gurugú. El dispositiu ha comptat amb la participació del Servei de Salvament i Socorrisme, Policia Local, Bombers municipals i efectius sanitaris, i ha servit per a posar a prova la coordinació i temps de resposta dels equips davant una emergència real.


    El regidor de Seguretat i Emergències, Antonio Ortolá, ha valorat l’exercici com “essencial per a garantir la seguretat en una ciutat que, durant l’estiu, multiplica la seua activitat a la zona costanera”. Ortolá ha destacat que “estos simulacres ens permeten anticipar-nos i actuar amb eficàcia davant qualsevol situació imprevista”.


    Dispositiu reforçat a les platges de Castelló
    Castelló compta amb un dispositiu de vigilància estival consolidat, operatiu fins al 30 de setembre, que inclou:

    15 socorristes,


    un cap de platja,


    un patró de moto aquàtica,


    un infermer,


    un tècnic d’emergències sanitàries,


    una ambulància de Suport Vital Avançat,


    una moto aquàtica de rescat


    i un buggy per a intervencions ràpides sobre l’arena.


    A més, la ciutat disposa de quatre postes sanitàries (al Planetari, platja del Pinar, Gurugú i Serradal) i set torres de vigilància estratègicament distribuïdes al llarg del litoral.


    Amb tot, Castelló reafirma el seu compromís amb la seguretat i el foment de l’esport, convertint les seues platges en un referent nacional per a la pràctica del salvament i socorrisme.

    El més vist