Castelló destina 27,5 milions als Pressupostos amb Enfocament de Gènere en 2020

Els fons gestionats amb aquests criteris s’han incrementat un 160 % des de 2017

General 27 de julio de 2020 REDACCIÓ
250720 Presentació pressupostos perspectiva de gènere

La perspectiva de gènere inclosa en l’elaboració del pressupost municipal de 2020 servirà per a compensar les desigualtats i afavorir la integració social i laboral de les dones en condicions d’igualtat. En concret, el Servei d’Igualtat d’Oportunitats (SIO) de Castelló estima que fins a 27.521.818 euros serviran per treballar en aquestes dues línies i complir les directrius del pla municipal d’igualtat. 

Aquests fons han crescut més d’un 160 % d’ençà que l’Ajuntament de Castelló va començar a aplicar l’enfocament de gènere als pressupostos, l’any 2017. En total, el consistori treballa amb 341 línies, 84 de es quals tenen un impacte directe en el foment de la igualtat. Altres 257 mantenen un impacte indirecte, encara que l’objectiu és «que el conjunt de l’Ajuntament incloga en els seus plans departamentals accions per a acabar amb la subrepresentació de les dones i el menor accés a recursos econòmics o subvencions» com ha explicat la regidora de Feminismes. 

Ruiz ha reconegut:«la incidència i l’aplicació de la perspectiva de gènere als pressupostos municipals ha crescut exponencialment» des de 2017 i això «ens marca el camí per a continuar avançant amb mesures per tal d’implicar a més departaments i que les necessitats de les dones siguen tingudes en compte en els grans projectes que inclou aquest pressupost, més després d’una situació com la de la crisi sanitària que ha contribuït a fer més profunda la bretxa de gènere».

En aquest sentit, Donate ha recordat que els Pressupostos amb enfocament de gènere es van posar en marxa per a donar resposta i pal·liar les situacions de desigualtat. «És necessari identificar en els programes pressupostaris quines mesures es poden dur a terme per a compensar, fins a arribar a eliminar, la desigualtat de genere», ha indicat. Donate ha recalcat que el govern municipal «està fent passos en aquest sentit i així ho reflecteix el fet que en el Pressupost 2020 s'han incrementat les àrees de gestió municipals que han enfocat el pressupost amb perspectiva de genere».

Te puede interesar
Lo más visto