Climent: «Els ajuntaments que s'acullen a la LAIP reduiran el temps de tramitació»

Aquest tipus de col·laboració també marca línies sobre el tipus d'inversions perquè es basen en la sostenibilitat i ocupació estable

General 28 de julio de 2020 REDACCIÓ
laip_alicante

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat que «els ajuntaments que s'acullen a la Llei d'Atracció d'Inversions Prioritàries podran reduir a la meitat el temps de tramitació de les inversions que es vulguen assentar en el seu municipi».

Climent ha explicat que «quan un inversor vol assentar-se en el nostre territori, es necessiten una mitjana de tres o quatre anys de tramitació. Amb aquests convenis, volem que els terminis es reduïsquen a la meitat, establint una sèrie de procediments perquè existisca una interlocució directa entre l'ajuntament, la Generalitat i l'inversor que vulga realitzar el projecte, perquè existisca transparència i agilitat en la tramitació».

El conseller i l'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, han signat el conveni entre Ivace i l'Ajuntament d'Alacant per a l'impuls dels projectes empresarials declarats com a prioritaris a través de la Llei d'Acceleració d'Inversió en Projectes Prioritaris (LAIP). A l'acte de la signatura també ha assistit la directora general del Ivace, Julia Company.

Dels 17 municipis interessats en aquest conveni, Alacant és el tercer municipi que el signa, després de Castelfabib i Silla a València, i el primer de més de 50.000 habitants en la Comunitat Valenciana.

Climent ha manifestat que «aquest tipus de col·laboració també és important perquè marquem línies sobre quin tipus d'inversió volem en el nostre territori, que siguen sostenibles, que superen els 600.000 euros o que han de contractar almenys a 10 persones de manera definitiva, amb criteris de sostenibilitat, innovació, i benestar social».

Segons el conseller «la LAIP és una Llei molt important, perquè el que vol és servir als municipis i a la mateixa Generalitat a tenir un element diferenciador per a convèncer a projectes prioritaris de la seua implantació en el nostre territori en accelerar els tràmits administratius autonòmics i locals».

Requisits perquè els projectes siguen prioritaris

La llei no elimina cap tràmit, només fa que siga el primer expedient que es tramite, en lloc d'haver de guardar l'ordre de sol·licitud i dóna cobertura als ajuntaments, perquè aquells que també vulguen fer aquesta aposta per la captació d'inversions o de reinversions el puguen fer, perquè normalment la inversió de l'empresa tindrà tràmits a resoldre de tipus autonòmic.

Els requisits generals mínims que ha de complir un projecte per a ser considerat prioritari impliquen una inversió mínima major o igual a 600.000 euros en actius fixos no immobiliaris i una previsió de creació mínima de 10 llocs de treball amb contracte indefinit a jornada completa.

Els projectes considerats prioritaris són gestionats pel Punt d'Acceleració a la Inversió, l'instrument creat expressament per a afavorir la col·laboració interadministrativa entre els diferents departaments i organismes de la Generalitat, així com amb la resta d'administracions.

A través del Punt d'Acceleració a la Inversió es realitza la tramitació urgent i prioritària d'aquest tipus de projectes, amb una disminució dels terminis ordinaris.

Entre els beneficis per a les entitats locals destaca una interlocució única entre administracions, l'accés a informació sobre l'estat de tramitació dels procediments dels projectes prioritaris de la localitat, així com la possibilitat de participar en la Comissió Tècnica d'Inversions quan el projecte es desenvolupe en el seu àmbit territorial.

Te puede interesar
Lo más visto