L'anàlisi de l'experiència del client, crucial en la gestió empresarial

El CEEI Castelló realitza una trobada virtual enmarcada en el Programa d'Enfortiment d'agents de l'Ecosistema Valencià d'Emprenedoria Innovadora

Economía 30 de julio de 2020 REDACCIÓ
ceei

Els Centres Europeus d' Empreses Innovadores de Castelló van realitzar ahir el BIK Webinar La importància del client en els models B2C, eines per a gestionar-lo, amb la participació de Patricia García Llop, CEO i cofundadora de Pandabox i José Antonio de Miguel, CEO de Jo Emprenc, president de l'Associació per al foment de la innovació i cultura emprenedora (AFICE) i encarregat, al costat dels CEEI de la Comunitat Valenciana, de dissenyar i donar forma a BIK Startup, la segona fase del programa BIK CEEI, centrada en la validació de models de negoci.

La trobada virtual ha tingut lloc en el marc de les accions de CEEI Castelló en el Programa d'Enfortiment d'agents de l'Ecosistema Valencià d'Emprenedoria Innovadora, promogut i finançat per la Generalitat Valenciana a través de l'IVACE en la seua política de suport a l'emprenedoria innovadora, amb l'objectiu de la capacitació d'agents de l'ecosistema emprenedor, per a la reactivació, recuperació i regeneració de les empreses del territori. En aquest punt, cal subratllar que BIKCEEI és un programa coordinat pels CEEIs de la Comunitat per a proporcionar a l'ecosistema emprenedor valencià metodologies i eines d'innovació. El seu objectiu és proveir als emprenedors d'un sistema d'innovació guiat i accessible que permet millores en les seues futures estratègies així com generar valor.

En la sessió, García Llop ha subratllat com a clau el paper de l'eina ‘Customer Journey’, que forma part de BIK Idea, per la seua utilitat per a identificar amb claredat i detall l'experiència del client. Així mateix, en el webinar s'ha posat l'accent també en l'embut de vendes, fonamental en els negocis B2C per a no perdre clients, sinó retindre'ls i aconseguir compres recurrents. Per part seua, José Antonio de Miguel ha insistit en la necessitat de validar els canals de comercialització -una vegada s'ha demostrat eficaç la proposta de valor, i s'ha superat la fase de validació de clients (early adopters), donada la dificultat de fer el salt cap a una majoria primerenca de potencials clients. En aquest punt, García Llop ha valorat especialment els canals digitals, per la seua especial importància en el cas de Pandabox.

Cal recordar que des de l'inici de la pandèmia de la Covid-19, CEEI Castelló ha programat diverses sessions en línia de capacitació d'agents perquè puguen ajudar als emprenedors i empreses a reenfocar els seus projectes i empreses. Des del centre es considera clau la coordinació de tots els agents de l'ecosistema d'emprenedoria, la seua capacitació òptima per a poder fer costat a les empreses i els emprenedors al llarg de tot el territori de la província. Així, aquestes accions mostren eines i metodologies d'aplicació practica amb casos reals d'empreses de Castelló que les han aplicades amb èxit.

Te puede interesar
Lo más visto