
La Conselleria de Sanitat posa en marxa unitats pioneres de detecció precoç en l’àmbit escolar
Aquestes unitats, que ja estan en funcionament, permetran una intervenció més ràpida i especialitzada per a l’atenció de la salut mental dels estudiants
El document preveu les mesures d'actuació determinades per les autoritats sanitàries per als centres educatius valencians
Sanitat30 de julio de 2020 REDACCIÓLa Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport han enviat als centres educatius d'ensenyaments no universitaris el protocol de protecció i prevenció davant de la transmissió i contagi de la COVID-19 per al curs 2020-2021, sempre recordant que cal conviure en un context de pandèmia que va evolucionant i que és canviant.
El protocol preveu les mesures d'actuació determinades per les autoritats sanitàries de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, que ha dut a terme diverses reunions amb la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport per a informar en tot moment de com s'ha desplegat aquest document.
L'objectiu central d'aquest protocol s'ha centrat a establir les actuacions que cal prendre per a assegurar una tornada a les aules al setembre de manera segura, saludable i sostenible, a través de l'aplicació de mesures de promoció de la salut, la protecció i la prevenció adaptades a les diferents etapes educatives. És també una guia per a facilitar la gestió adequada dels casos amb SARS-CoV-2 a través de l'establiment de protocols d'actuació i coordinació factibles.
És per això que l'inici del curs 2020-2021 s'ha dissenyat a partir d'una planificació profunda i rigorosa que permeta, a més d'establir les mesures necessàries per a previndre i controlar la pandèmia, complir els objectius educatius i de sociabilitat, que afavorisquen el desenvolupament òptim de la infància i l'adolescència, pal·liar la bretxa educativa generada, previndre el fracàs escolar, l'abandó educatiu primerenc i garantir l'equitat.
Aquest protocol marca les pautes per a oferir un entorn escolar segur a l'alumnat i el personal dels centres educatius i serveix per a arbitrar les mesures d'especial protecció per als col·lectius més vulnerables a la COVID-19, per tal que es puguen desenvolupar les activitats pròpies del sistema educatiu i així es minimitze el risc el màxim que siga possible. És un document que busca oferir un marc comú i s'implementa segons la realitat de cada centre educatiu i el seu context local.
El protocol preveu les mesures per a la limitació o control del contacte interpersonal, entre les quals hi ha les entrades i eixides als centres educatius, els desplaçaments dins dels centres, la manera d'actuar en les zones comunes i les interaccions amb persones externes a l'organització dels centres.
També es detalla la manera de procedir des del punt de vista de la seguretat sanitària pel que fa a les activitats extraescolars, el servei de transport escolar, el servei de menjador escolar i l'ús de mascaretes.
Un altre dels apartats del protocol es refereix a les mesures de prevenció personal, així com les de neteja, desinfecció i ventilació als centres educatius.
El protocol elaborat per la Conselleria de Sanitat preveu també les directrius per a la gestió de la sospita de casos als centres educatius amb l'establiment en cada centre d'un 'espai COVID-19' específic.
Aquestes unitats, que ja estan en funcionament, permetran una intervenció més ràpida i especialitzada per a l’atenció de la salut mental dels estudiants
L'alcaldessa Begoña Carrasco destaca l'aposta de la Generalitat per millorar la qualitat assistencial a la província de Castelló
El cap de pneumologia ens explica com celebraran aquestes jornades.
Parlem de l'escleròsi amb part de l'Associació.
Salvador Peiró, especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública
El CEIP Armelles de Castelló entrevista al Centre de Transfusió de Sang al seu programa de radio.
La mascletà d'aquest dissabte ha comptant amb un total de 210 quilos de pólvora
L'alcaldessa de la ciutat ha participat en la desfilada i ha ofrenat a “la mareta”, amb la indumentària tradicional, al costat de les Reines de les Festes i les Dames de la Ciutat, la regidora de Festes i altres edils del govern municipal i representants de la Junta de Festes
Un espectacle innovador que ha conjugat la pirotècnica amb diferents imatges projectades en el cel gràcies al vol coordinat de més de 300 drons
L'última mascletà d'aquesta Magdalena 2025 ha comptat amb 308 quilos de pólvora
L’alcalde de la ciutat ha agraït l’acollida i ha recordat que “en els últims anys hem invertit molt en aquest barri, un districte que, quan arribàrem al govern, estava abandonat”