Ximo Puig anuncia un pla de mobilització per a garantir les normes en l'oci nocturn

El president trasllada a cònsols de 26 països que la Comunitat és una destinació turística «segura i digna de confiança»

Sanitat 30 de julio de 2020 REDACCIÓ
Reunion_consules

El president de la Generalitat Ximo Puig ha anunciat que aquest cap de setmana «es posarà en marxa un programa específic de mobilització de totes les forces de seguretat i policials per a aconseguir que hi haja un compliment efectiu de les normes», tant en l'àmbit de l'oci nocturn com en el conjunt d'actuacions decretades respecte a l'ús de la màscara o a l'establiment de límits en els aforaments.

Puig, que ha insistit que «no hi ha risc zero», ha explicat que amb aquesta mesura es tracta de «generar la màxima seguretat». «Som conscients de les enormes dificultats i, per això, cada empresa, cada establiment i cada ajuntament està obligat a tenir la màxima dedicació, com la mateixa Generalitat, perquè aqueixa Comunitat Valenciana segura, aqueix Mediterrani viu i segur, siguen una realitat».

A més, el cap del Consell ha explicat en la seua reunió amb cònsols de 26 països «l'extraordinari esforç» i les mesures preses durant les últimes setmanes en la Comunitat Valenciana davant la pandèmia de coronavirus i els ha traslladat «la clara realitat» que és una destinació turística «segura i digne de confiança».

A més, el cap del Consell ha informat que en llocs concrets com la Costa Blanca, aquest índex se situa entorn dels 10 casos per 100.000 habitants mentre que en països com el Regne Unit, Àustria, Bèlgica o França la forqueta oscil·la entre els 14 i els 20 casos per 100.000 habitants.

A aquesta trobada han assistit representants d'onze països europeus, entre els quals es troba Alemanya, França, Regne Unit, Noruega, Bèlgica, Suècia, Rússia, Polònia, Mònaco, Suècia i Hongria, així com d'altres països com Xile, Panamà, Turquia, Corea, el Brasil, Estònia o Colòmbia.

Ús obligatori de màscares i aplicacions per a controlar aforaments

Durant 2019 la Comunitat Valenciana va rebre un total de 29,3 milions de turistes, dels quals més de 9,5 milions eren internacionals. Així, el turisme representa el 14,6 % del PIB, la qual cosa suposa un 15,1% de l'ocupació.

En la reunió, en la qual els cònsols han pogut conèixer totes les mesures aplicades per a garantir la seguretat de les i els turistes que es desplacen fins a la Comunitat Valenciana, el president ha incidit en què, després de la finalització de l'estat d'alarma decretat pel Govern d'Espanya, «la Generalitat ha desenvolupat decididament les seues responsabilitats promovent l'ús obligatori de la màscara en tots els llocs públics i zones comunes dels allotjaments turístics».

«S'ha desenvolupat -ha continuat Puig-, una àmplia i estricta normativa per a tota mena d'instal·lacions turístiques; s'han preparat allotjaments específics en cas que es puguen produir contingències; s'han desenvolupat aplicacions per al control d'aforaments tant a les platges com en llocs d'oci diürn i nocturn; s'ha disposat senyalística per a la comunicació permanent».

Tot això ha suposat, segons el president, «la inversió de més de 10 milions d'euros per a reforçar la prevenció davant la COVID-19 a les nostres platges». A més, -ha continuat-, «s'han contractat 1.000 assistents per a garantir la seguretat i orientar als nostres visitants, als quals se sumen els que han incorporat els ajuntaments».

Guies específiques, hotels-refugie i plans de prevenció en aeroports

Durant els últims dies s'ha sumat als protocols d'actuació en establiments turístics i serveis d'allotjament, una guia específica elaborada per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública que estableix un procediment d'actuació per a garantir la seguretat d'aquelles persones que puguen presentar símptomes, així com dels seus acompanyants i la resta de persones allotjades.

D'igual manera, s'han posat en marxa hotels-refugie per a turistes que hagen de realitzar un aïllament domiciliari per presentar símptomes i no puguen tornar a les seues llars. La Comunitat Valenciana comptarà amb 100 places disponibles d'aquests establiments turístics especials, que no tindran un cost addicional per als turistes.

A més, a les mesures preses per a garantir la seguretat a les platges per part de la Generalitat i ajuntaments, se sumen les establides en els diferents protocols aprovats pel ICTE i el Govern d'Espanya i els plans específics de prevenció dels aeroports de la Comunitat Valenciana.

Totes aquestes mesures s'han traslladat a través d'accions formatives a aquells professionals i agents turístics que formen part de la cadena d'atenció al visitant, així com als propis residents i consumidors a través d'una campanya informativa.

Te puede interesar
Lo más visto